Policija Distrikta i klub „Sv. Nikolaj“ u zajedničkoj akciji

Policija Distrikta i Biciklistički klub „Sv. Nikolaj“ zajedničkim snagama rade na povećanju bezbjednosti biciklista u saobraćaju što će nastojati obezbijediti nizom zajedničkih akcija koje će sprovesti tokom godine.

Zbog toga su danas Goran Pisić, šef Policije Brčko distrikta i Željko Novaković, predsjednik Biciklističkog kluba „Sv. Nikolaj“ potpisali memorandum o saradnji.

– Nastojaćemo uticati na sve učesnike u saobraćaju kako bi poklonili više pažnje bezbjednosti biciklista koji su zaista ranjiva grupa. Do sada smo godišnje imali jedan slučaj stradanja biciklista u saobraćaju a ove godine već imali dva slučaja u kojima su biciklisti smrtno stradali – rekao je Novaković.

On je istakao da će se zajedničke akcije odnositi na bezbjednosti biciklista u saobraćaju i njihovu edukciju, edukaciju djece i popularizaciju biciklizma.

– Edukovaćemo bicikliste kako da što bezbjednije koriste saobraćajnice jer mi nemamo biciklističkih staza zbog čega biciklisti koriste saobraćajne trake- rekao je Novaković.

Goran Pisić, šef brčanske Policije uputio je apel svim učesnicima u saobraćaju da povedu računa o najranjivijim kategorijama, biciklistima i pješacima, u prvom redu učenicima, i istakao da će pored prevencije policija u skladu sa zakonom primjenjivati i sankcije.

(srpskainfo.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime