Policija Brčko distrikta upozorava: Negativni uticaji na stanje bezbjednosti

Izvršavajući svoje poslove u skladu sa zakonom u prethodnom periodu Policija Brčko distrikta Bosne i Hercegovine zabilježila je određene događaje na području Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, te ponašanja i dešavanja u vezi sa istim, koji nose snažan potencijal negativnog uticaja na stanje bezbjednosti i osjećaj bezbjednosti građana.

Ugrožavanje bezbjednosti pojedinaca, govor mržnje, prijetnje i podizanja tenzija neizostavno su faktori ugrožavanja bezbjednosti koji utiču i mogu da utiču na život građana i funkcionisanje ove društvene zajednice i njenih institucija.

Uvažavajući temeljne vrijednosti Brčko distrikta Bosne i Hercegovine i svoje nadležnosti Policija Brčko distikta Bosne i Hercegovine će u skladu sa zakonom preduzeti sve potrebne mjere i radnje za obezjeđenje mirne i bezbjedne sredine za sve građane Distrikta i sprečavanje svih oblika narušavanja bezbjednosti. S obzirom na kompleksnost pojma bezbjednosti kao posebne društvene kategorije, važno je istaći da je pozitivno djelovanje svih društvenih faktora i aktera od presudne važnosti za povoljno stanje bezbjednosti na ovom području i miran i bezbjedan život svih građana Distrikta.

U skladu s tim dana 05.03.2020. godine u Policiji je na inicijativu šefa Policije održan sastanak na kojem su prisustvovali gradonačelnik, dogradonačelnik, predsjednik Skupštine, dopredsjednik Skupštine, šef Policije i zamjenik šefa Policije, na kojem je dogovoreno zajedničko djelovanje u interesu svih građana Distrikta.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime