spot_img
spot_img

Полиција Брчко дистрикта сачинила “План акције појачане контроле учесника у саобраћају усмјерене на превенцију почињења најтежих прекршаја”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Полиција Брчко дистрикта БиХ је анализирајући статистичке показатеље за првих осам мјесеци 2020. године утврдила да међу укупним бројем почињених прекршаја значајан постотак најтежих у области сигурности саобраћаја су починили возачи који учествују у саобраћају прије стицања права на управљање моторним возилом, као и возачи који су вишеструки повратници у чињењу истих.

Према подацима из евиденције Полиције Брчко дистрикта БиХ у првих осам мјесеци 2020. године на подручју Брчко дистрикта БиХ полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ су из саобраћаја искључили укупно 1.265 возача, од тога 570 возача због управљања возилом прије стицања права на управљање или 45% од укупног броја. Анализом података Регистра новчаних казни утврђено је да око 40 овако санкционисаних возача дугује више од 1.200.000 конвертибилних марака, неплаћених новчаних казни.

У циљу санкционисања наведених возача моторних возила сачињен је “План акције појачане контроле учесника у саобраћају усмјерене на превенцију почињења најтежих прекршаја”. У складу с наведеним Планом полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ су у протеклих седам дана из саобраћаја искључили укупно девет возача моторних возила који су вишеструки повратници у тешким прекршајима из области Закона о основама сигурности саобраћаја на путевима у Босни и Херцеговини, којима су привремено одузета возила и депонована у депозит Полиције Брчко дистрикта БиХ.

Полиција Брчко дистрикта БиХ ће у наредном периоду интензивирати превентивне активности усмјерене на наведену категорију учесника у саобраћају примјењујући одредбе члана (20) Закона о прекршајима Брчко дистрикта БиХ. Такође према особама које почине предметне прекршаје у стицају (узрокују саобраћајну незгоду, управљају моторним возилом под утицајем алкохола и слично) или постоји опасност да ће наставити с вршењем прекршаја или поново починити истовјетан прекршај, као и уколико током једног дана исти буду искључени из саобраћаја по било ком основу, те буду затечени у вршењу прекршаја, примијенит ће се одредбе члана (8) Закона о прекршајима Брчко дистрикта БиХ.

 

Стручни референт за односе с јавношћу – портпарол
Полиције Брчко дистрикта БиХ
Џевида Хукичевић

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img