spot_img
spot_img

Policija Brčko distrikta privremeno oduzela 4 vozila

spot_img
spot_img

Tokom provođenja aktivnosti kontrole saobraćaja, policijski službenici Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine oduzeli su četiri motorna vozila od višestrukih povratnika u vršenju prekršaja iz ove oblasti.

Naime, policijski službenici su tokom redovnih poslova i zadataka dana 17.07.2023. godine izvršili kontrolu motornog vozila marke “VW Jetta” kojim je upravljalo lice E.S. Provjerom u službenom registru novčanih kazni za lice E.S. utvrđeno je da isto duguje 4.908,50 KM po osnovu neplaćenih kazni.

Nakon izvršenja kontrole nad motornim vozilom marke “Mercedes Vito” kojim je upravljalo lice B.A. i provjerom neplaćenih kazni, ustanovljeno je da lice ima dug od 1.304,40 KM.

Po istom osnovu, utvrđeno je da lice A.A., koje je upravljalo motornih vozilom marke Opel Vectra, ima dug od 3.240,00 KM kao i da lice R.A., koje je upravljalo motornim vozilom marke “Golf III” duguje ukupno 2.563,40 KM.

Sva lica su identifikovana kao višestruki povratnici u činjenju teških prekršaja iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, a zbog osnova sumnje da će isti nastaviti sa vršenjem istih, u skladu s članom 20. stav (1) i stav (2) Zakona o prekršajima Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, izvršeno je privremeno oduzimanje motornih vozila i deponovanje u depozit Policije Brčko distrikta BiH.

Protiv navedenih lica Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH bit će podneseni zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka kao i prijedlozi za trajno oduzimanje i prodaju vozila.

Policija Brčko distrikta BiH svim učesnicima u saobraćaju naglašava važnost pridržavanja saobraćajnih propisa, istovremeno upozoravajući višestruke povratnike u izvršenju saobraćajnih prekršaja na nastavak vršenja intenzivnih kontrole prema toj kategoriji, u cilju odvraćanja od daljeg vršenja prekršaja i prevencije ovakvih pojava.

 

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img