spot_img
spot_img

Полиција Брчко дистрикта привремено одузела 4 возила

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Током провођења активности контроле саобраћаја, полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта Босне и Херцеговине одузели су четири моторна возила од вишеструких повратника у вршењу прекршаја из ове области.

Наиме, полицијски службеници су током редовних послова и задатака дана 17.07.2023. године извршили контролу моторног возила марке “VW Jetta” којим је управљало лице Е.С. Провјером у службеном регистру новчаних казни за лице Е.С. утврђено је да исто дугује 4.908,50 КМ по основу неплаћених казни.

Након извршења контроле над моторним возилом марке “Мерцедес Вито” којим је управљало лице Б.А. и провјером неплаћених казни, установљено је да лице има дуг од 1.304,40 КМ.

По истом основу, утврђено је да лице А.А., које је управљало моторних возилом марке Опел Vectra, има дуг од 3.240,00 КМ као и да лице Р.А., које је управљало моторним возилом марке “Голф III” дугује укупно 2.563,40 КМ.

Сва лица су идентификована као вишеструки повратници у чињењу тешких прекршаја из области Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ, а због основа сумње да ће исти наставити са вршењем истих, у складу с чланом 20. став (1) и став (2) Закона о прекршајима Брчко дистрикта Босне и Херцеговине, извршено је привремено одузимање моторних возила и депоновање у депозит Полиције Брчко дистрикта БиХ.

Против наведених лица Основном суду Брчко дистрикта БиХ бит ће поднесени захтјеви за покретање прекршајног поступка као и приједлози за трајно одузимање и продају возила.

Полиција Брчко дистрикта БиХ свим учесницима у саобраћају наглашава важност придржавања саобраћајних прописа, истовремено упозоравајући вишеструке повратнике у извршењу саобраћајних прекршаја на наставак вршења интензивних контроле према тој категорији, у циљу одвраћања од даљег вршења прекршаја и превенције оваквих појава.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img