spot_img
spot_img

Полиција Брчко дистрикта: Потписан Протокол с ОЕБС-ом

spot_img
spot_img
spot_img

У просторијама Полиције данас је потписан Протокол о имплементацији пројектних активности између Мисије ОЕБС-а у БиХ и Полиције Брчко дистрикта БиХ под називом “Рјешавање безбједносних и сигурносних ризика нелегалног посједовања, злоупотребе и трговине малим оружјем и лаким наоружањем и њиховом припадајућом муницијом у Босни и Херцеговини”.

Њени потписници су в.д. шефица Мисије ОЕБС-а Сузан Пенкса, чији су представници данас боравили у Брчком и шеф Полиције Брчко дистрикта БиХ, Горан Писић.

Ријеч је о пројекту који укључује више од 35 партнерских институција међу којима су Координациони одбор БиХ за контролу SALW-а, Министарство сигурности Босне и Херцеговине, те агенције за провођење закона на ентитетским и кантоналним ниовима, тужилаштва и судови у БиХ, те казнено поправни заводи. Донатори пројекта чија је укупна вриједност већа од 3,8 милиона еура, су Чешка Република, Европска унија, Република Француска, Кнежевина Лихтенштајн, Краљевина Норвешка, Савезна Република Њемачка, Сједињене Америчке Државе и Република Турска.

Свеобухватни циљ поменутог пројекта који је почео 1. новембра 2020. године је подршка Босни и Херцеговини у ублажавању безбједносних и сигурносних ризика везаних за илегално посједовање, злоупотребу и трговину SALW-ом и његовом муницијом, а рок за реализацију је 31. децембар 2024. године.

Стручни референт за односе с јавношћу
портпарол Полиције Брчко дистрикта БиХ
Џевида Хукичевић

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img