spot_img
spot_img

Policija Brčko distrikta: Potpisan Protokol s OEBS-om

spot_img
spot_img

U prostorijama Policije danas je potpisan Protokol o implementaciji projektnih aktivnosti između Misije OEBS-a u BiH i Policije Brčko distrikta BiH pod nazivom “Rješavanje bezbjednosnih i sigurnosnih rizika nelegalnog posjedovanja, zloupotrebe i trgovine malim oružjem i lakim naoružanjem i njihovom pripadajućom municijom u Bosni i Hercegovini”.

Njeni potpisnici su v.d. šefica Misije OEBS-a Suzan Penksa, čiji su predstavnici danas boravili u Brčkom i šef Policije Brčko distrikta BiH, Goran Pisić.

Riječ je o projektu koji uključuje više od 35 partnerskih institucija među kojima su Koordinacioni odbor BiH za kontrolu SALW-a, Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine, te agencije za provođenje zakona na entitetskim i kantonalnim niovima, tužilaštva i sudovi u BiH, te kazneno popravni zavodi. Donatori projekta čija je ukupna vrijednost veća od 3,8 miliona eura, su Češka Republika, Evropska unija, Republika Francuska, Kneževina Lihtenštajn, Kraljevina Norveška, Savezna Republika Njemačka, Sjedinjene Američke Države i Republika Turska.

Sveobuhvatni cilj pomenutog projekta koji je počeo 1. novembra 2020. godine je podrška Bosni i Hercegovini u ublažavanju bezbjednosnih i sigurnosnih rizika vezanih za ilegalno posjedovanje, zloupotrebu i trgovinu SALW-om i njegovom municijom, a rok za realizaciju je 31. decembar 2024. godine.

Stručni referent za odnose s javnošću
portparol Policije Brčko distrikta BiH
Dževida Hukičević

 

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img