Policija Brčko distrikta obilježila 18 godina od osnivanja

Manifestacijom pod nazivom “Police Fest” na Trgu mladih u Brčkom i svečanom akademijom održanom u Domu kulture Policija Brčko distrikta proslavila je 18. godina postojanja.

– Policije Brčko distrikta BiH je u ovih 18 godina imala mnogo izazova. Na neke od njih u početnim momentima nismo odgovorili na najbolji način ali iz tih situacija smo izašli jači i profesionalniji. Ono što nas izdvaja u BiH jeste da smo najstarija multietnička policija u BiH – rekao je Goran Pisić, šef Policije Brčko distrikta.

- Reklama -

Dodao je da ih izdvaja i to što su iako su mala policijska agencija u saradnji sa partnerskim organizacijama uspješno izveli niz međunarodnih i akcija u BiH na suzbijanju organizovanog kriminala, droge i ilegalne trgovine naoružanja.

Siniša Milić gradonačelnik Brčkog rekao je da Policija Brčko distrikta kao prva mulietnička policija u BiH morala uložiti mnogo više napora kako bi stekla povjerenje građana i da je u tome uspjela.

– Građani Brčkog mogu konstatovati da su mir i bezbjednost na visokom nivou, a potvrđuju to i brojne ankete koje pokazuju da je Policija Brčko distrikt institucija kojoj najviše vjeruju – reko je Milić.

On je dodao da će za par mjeseci konačno biti otklonjeni nedostaci na novoj zgradi policije i da će ona iz neuslovnog prijeći u namjenski građen prostor.

– Vjerujem da će to biti dodatni stimulans njihovoj profesionalnosti i ukupnom integritetu – dodao je Milić.

Obilježavanju 18. godišnjice Policije Brčko distrikt BiH i svečanoj akademiji upriličenoj tim povodom prisustvovali su predstavnici entitetskih i kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova, partnerskih organizacija, predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti Brčko distrikta i međunarodnih organizacija, kao i supervizor za Brčko Denis Hern.

 

 

 

 

 

(srpskainfo.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime