spot_img
spot_img

Полиција Брчко дистрикта обиљежила 18 година од оснивања

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Манифестацијом под називом “Police Fest” на Тргу младих у Брчком и свечаном академијом одржаном у Дому културе Полиција Брчко дистрикта прославила је 18. година постојања.

– Полиције Брчко дистрикта БиХ је у ових 18 година имала много изазова. На неке од њих у почетним моментима нисмо одговорили на најбољи начин али из тих ситуација смо изашли јачи и професионалнији. Оно што нас издваја у БиХ јесте да смо најстарија мултиетничка полиција у БиХ – рекао је Горан Писић, шеф Полиције Брчко дистрикта.

Додао је да их издваја и то што су иако су мала полицијска агенција у сарадњи са партнерским организацијама успјешно извели низ међународних и акција у БиХ на сузбијању организованог криминала, дроге и илегалне трговине наоружања.

Синиша Милић градоначелник Брчког рекао је да Полиција Брчко дистрикта као прва мулиетничка полиција у БиХ морала уложити много више напора како би стекла повјерење грађана и да је у томе успјела.

– Грађани Брчког могу констатовати да су мир и безбједност на високом нивоу, а потврђују то и бројне анкете које показују да је Полиција Брчко дистрикт институција којој највише вјерују – реко је Милић.

Он је додао да ће за пар мјесеци коначно бити отклоњени недостаци на новој згради полиције и да ће она из неусловног пријећи у намјенски грађен простор.

– Вјерујем да ће то бити додатни стимуланс њиховој професионалности и укупном интегритету – додао је Милић.

Обиљежавању 18. годишњице Полиције Брчко дистрикт БиХ и свечаној академији уприличеној тим поводом присуствовали су представници ентитетских и кантоналних министарстава унутрашњих послова, партнерских организација, представници извршне и законодавне власти Брчко дистрикта и међународних организација, као и супервизор за Брчко Денис Херн.

 

 

 

 

 

(srpskainfo.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img