Policija Brčko distrikta obilježava 18 godina postojanja i rada

Policija Brčko distrikta BiH, kao prva multietnička policija u Bosni i Hercegovini formirana je 2000. godine i ove godine obilježava osamnaest godina postojanja i rada.

Kako je predviđeno Programom obilježavanja 18 godina postojanja Policije Brčko distrikta BiH, tokom mjeseca septembra 2018. godine Policija je u saradnji sa građanima provodila različite aktivnosti kojima se obilježava godišnjica.

Najznačajniji, ceremonijalni dio obilježavanja “18 godina postojanja Policije Brčko distrikta BiH” predviđen je da se održi dana 12.09.2018. godine kroz posebne dvije centralne svečanosti, i to; „POLICE FEST“- (policijski festival) i “ Svečana akademija“,

Centralne manifestacije će se održati dana 12.09.2018. godine, i to u :

– 10,00 sati „POLICE FEST“- (policijski festival) na Trgu mladih u Brčkom i u
– 12,00 sati Svečana Akademija u Domu kulture u Brčkom

Programom ove svečane ceremonije predviđeno je da će, policijske agencije iz BiH i Policija Brčko distrikta BiH, prezentovati svoju policijsku opremu, družiti se sa građanima, te dijeliti prigodne poklone i promotivne materijale. Pored navedenog, predviđen je kulturno-muzički program.

Pozivamo građane, predstavnike medija, udruženja građana, nevladine organizacije, omladinske organizacije i druge, da nam se pridruže i da budu dio ove svečanosti kako bi uveličali obilježavanje 18. godina Policije Brčko distrikta BiH.

 

 

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime