spot_img
spot_img

Полиција Брчко дистрикта домаћин 21. састанка руководилаца тужилаштава и полицијских тијела на стратешком нивоу

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Полиција Брчко дистрикта БиХ данас је домаћин 21. редовног састанка руководилаца тужилаштава и полицијских тијела на стратешком нивоу. Овај вид сарадње тужилаштава и полиције реализује се у оквиру активности Пројекта „Јачање тужилачких капацитета у систему кривичног правосуђа” који имплементира Високо судско и тужилачко вијеће (ВСТВ) Босне и Херцеговине уз финансијску подршку Швицарске.

Састанку овог Стратешког форума присуствовали су Муниб Халиловић, главни федерални тужилац Федералног тужилаштва ФБиХ, Махмут Шврака, главни републички тужилац Републичког јавног тужилаштва Републике Српске, Зекерија Мујкановић, главни тужилац Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ, те руководиоци полицијских тијела у БиХ, Дарко Ћулум, директор Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА), испред Федералне управе полиције Мирко Купрешаковић, начелник Теренског уреда Мостар, Синиша Кострешевић, директор Министарства унутрашњих послова Републике Српске и домаћин састанка, шеф Полиције Брчко дистрикта БиХ, Горан Писић, те представници пројекта Високог судског и тужилачког вијећа БиХ Амила Рахић и Александра Тодоровић.

Током састанка разговарано је о актуелним питањима у раду тужилаштава и полицијских агенција, евалуацији употребе Упутства за сарадњу овлаштених службених лица и тужилаца, рјешавању кривичних дјела везаних за трговину људима што је тема са претходног састанка, као и приједлогу тема за едукације овлаштених службених лица и другим темама.

Стратешки форум руководилаца тужилаштава и полицијских тијела одржан је уз поштовање свих епидемиолошких мјера, а поново је потврдио овај вид сарадње као најбољи, па ће се и у наредном периоду наставити досадашња пракса уједначавања ставова и подјеле најбољих практичних искустава међу институцијама.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img