Policija Brčko distrikta BiH slavi 19. rođendan

Policija Brčko distrikta ove godine obilježava 19 godina od svog formiranja kao prve multietničke policijske agencije u BIH.

Kao i predhodnih godina, ovaj značajan jubilej policija će obilježiti nizom manifestacija sa građanima Brčko distrikta ali i mnogobrojnim gostima iz BiH u drugih zemalja.

Rukovodstvo Policije Brčko distrikta je povodom obilježavanja 19 godina postojanja, danas održalo konferenciju za medije na kojoj je, za sutra, najavljeno održavanja sada već tradicionalnog “Police festa” na Trgu mladih, kada će pripadnici policije izvesti pokaznu vježbu uz prigodan zabavni program. Građani će biti u prilici i da obiđu više izložbenih štandova svih jedinica Policije Brčko distrikta, ali i drugih institucija, organizacija i agencija iz distrikta i BiH koje sarađuju sa policijom.

Senad Jašarević, zamjenik šefa ove policijske agencije je istakao dobru saradnju sa medijima u proteklim godinama, te najavio još veću otvorenost prema javnosti.

Jašarević je na kraju pozvao građane Brčko distrikta da sutra u 11 sati prisustvuju “Police fest”, koji će biti održan u centru grada ispred zgrade policije, a potom sa početkom u 12 sati i Svečana akademija koja će biti upriličena u brčanskom Domu kulture.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime