Policija Brčko distrikta: 28 prekršajnih naloga, 2 lica lišena slobode

Tokom proteklih 48 sati policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su zaprimili ukupno 112 prijava, izvršeno je ukupno 151 obilazak lica kojima su od strane Inspektorata Ureda gradonačelnika Brčko distrikta BiH izdata rješenja o izolaciji, od čega je 148 osoba pronađeno na adresi stanovanja, dok tri osobe nisu, a 61-om licu uručena su rješenja o izolaciji i za sedam lica izdate su dopune tih rješenja.

Izvršeno je ukupno 266 obilazaka objekata u cilju kontrole poštivanja Naredbe o ograničenju radnog vremena, dok su za 16 lica izdati prekršajni nalozi zbog kršenja Naredbe o zabrani okupljanja, a za 12 lica zbog kršenja Naredbe o zabrani kretanja. Policija Brčko distrikta BiH je izvršila ukupno 59 pratnji koje su obuhvatile ukupno 170 lica, a koja su prolazila kroz Brčko distrikt BiH na putu prema drugim dijelovima Bosne i Hercegovine.

U oblasti kriminaliteta izdvajamo događaje u kojima su policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH dva lica lišili slobode. Prvi događaj desio se dana 28.03.2020. godine u 15.50 sati kada je slobode lišeno lice R.R., a drugi događaj evidentiran je dana 29.03.2020. godine u 18.15 sati kada je slobode lišen V.F.. Za obojicu se osnovano sumnja da su počinili krivično djelo “Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije” iz člana 222 Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

Policija Brčko distrikta BiH poziva stanovništvo na društvenu odgovornost i upozorava da je dužno poštovati sve mjere koje su donešene za područje Brčko distrikta BiH, a u vezi sprečavanja pojave i širenja epidemije, kao i mjera Svjetske zdravstvene organizacije.

 

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime