Policajki tri mjeseca zatvora za krađu bunde na pijaci Arizona

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH dokazalo je optužbe za krađu protiv policijske službenice MUP-a Tuzlanskog kantona Amire Bajraktarević (34) usljed čega je pred pravosuđem Distrikta osuđena na kaznu zatvora u trajanju od tri mjeseca. Nju je na ovu kaznu pravosnažno osudio Apelacioni sud Distrikta nakon što je preinačio prvostepenu presudu kojom je prvobitno osuđena na kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci.

Podsjetimo, Tužilaštvo Brčko distrikta optužilo je Amiru Bajraktarević da je u decembru 2017. godine na pijaci Arizona u mjestu Porebrice s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi iz jednog prodajnog objekta oduzela za sebe odjevni artikal vrijedan 1200 KM. Ona je, kako se navodi u optužnici, iz jednog butika sa izložbene lutke skinula i oduzela za sebe bundu navedene vrijednosti, za koju je oštetila vlasnika O.H.

Optužnica protiv policijske službenice kantonalnog ministarstva unutrašnjih poslova, zaposlene u jednoj policijskoj stanici u Tuzli u potpunosti je dokazana pred sudovima Distrikta, te je Bajraktarević osuđena na zatvorsku kaznu.

- Reklama -

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime