spot_img
spot_img

Покретни мамограф опет у Брчком

spot_img
spot_img
spot_img

Чланови Удружења „Брчанско срце“ у сарадњи са Удружењем „Тинк Пинк – Заједно смо једно“ данас у Брчком реализују пројекат под називом „Дани здравља“.

У склопу овог пројекта постављен је покретни мамограф испред канцеларије Удружења „Брчанско срце“ гдје ће 200 жена имати прилику да изврши бесплатан мамографски преглед.

„По пети пут у Брчком се организује активност бесплатних прегледа покретним мамографом и овог пута наше суграђанке из руралних крајева добиле су прилику да изврше мамографски преглед“, истакла је предсједник Удружења „Брчанско срце“ Рамиза Мусић.

Ову активност су подржали и брчански гинеколози, међу којима и др Семин Шабић, специјалиста гинекологије и акушерства, који је овом приликом подсјетио на значај превентивних прегледа.

Он је нагласио, да је карцином дојке најчешће малигно обољење код женске популације, али да се уз рано откривање успјешно лијечи у 70 до 90 посто случајева.

Преглед на овом мамографу траје свега десет минута и према ријечима наших суграђански на овај начин пуно брже изврше превентивно дијагностиковање ове злоћудне болести.

Покретним мамографом до сада је у Брчком прегледано око хиљаду жена и током свих ових прегледа, директно су дијагностикована два случаја карцинома дојке.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img