Pokrenuta humanitarna akcija „Zajedno darujmo više“

Srpsko prosvjetno i kulturno i društvo (SPKD) “Prosvjeta” Brčko pokrenulo je danas humanitarnu akciju “Zajedno darujemo više” čiji je cilj prikupljanje novca za nabavku osnovnih životnih namirnica za socijalno ugrožene porodice u distriktu.

Predsjednik SPKD “Prosvjeta” Brčko Dragan Tomić rekao je da će kutije za prikupljanje novčanih priloga biti postavljene u pravoslavnim hramovima na području distrikta, te da su se ovoj humanitarnij akciji odazvali i brčanski privrednici.

“U marketima ꞌBogićević komercꞌ, ꞌSavaꞌ i ꞌSK marketꞌ, sugrađani mogu kupiti namirnice za ovu akciju i ostaviti ih u zato posebeno izdvojene korpe u tim marketima”, rekao je Tomić na konferenciji za novinare.

On je napomenuo da je ovo samo jedna u nizu humanitarnih akcija koje organizuje “Prosvjeta”, te da svi koji žele da pomognu novčano ili u vidu prehrambenih proizvoda to mogu da urade i direktno u prostorijama “Prosvjete” svakim radnim danom od 8.00 časova do 14.30 časova.

“Mi već imamo određene spiskove od ranijih humanitarnih akcija. Uglavnom se radi o višečlanim porodicama sa maloljetnom djecom”, dodao je Tomić.

Saradanik brčanske “Prosvjete” Vedrana Dragičević rekla je da će humanitarna akcija trajati do 10. januara naredne godine, kada će pomoć biti podijeljenja.

 

 

 

(srna)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime