spot_img
spot_img

Pogoršava se epidemiološka situacija u Brčko distriktu

spot_img
spot_img

U Brčko distriktu danas je registrovano šest novih slučajeva zaraze virusom korona.

Sa današnjim presjekom aktivnih slučajeva je 58, rezultate čeka 24 lica, dok je broj osoba koje se još uvijek vode pod zdravstvenim nadzorom 431.

Koordinator za borbu protiv virusa korona dr Slađan Miranović rekao je da je u prethodnim danima zabilježeno sve više pregleda osoba sa simptomima koji ukazuju na kovid 19 te da je očekivano da se u narednom periodu situacija sa virusom korona pogorša.

“Trenutno u kovid bolnici imamo sedam pacijenata od kojih su dva sa teškom kliničkom slikom, tri sa srednje teškom i dva sa lakšom kliničkom slikom. Pored toga, od juče smo ponovo aktivirali odjeljenje ginekoligije koje je predviđeno za suspektne pacijente kojih trenutno imao troje”, rekao je dr Miranović.

On je pojasnio da suspektni pacijenti nemaju pozitivan PCR test, ali imaju pozitivna antitijela koja su znak da je njihov imuni sistem odreagovao na kovid-19 i da su u aktivnoj fazi bolesti.

Maksimalni kapaciteti brčanskog zdravstva za zaražene virusom korona su 70 kreveta istakao je dr Miranović i iskoristio priliku da još jednom apeluje na građane da se prdržavaju propisanih mjera.

“Ono što bi nama bila ogromna pomoć jeste da se stanovništvo pridržava protivpandemijskih mjera, a to su nošenje maski, obavezno držanje fizičke distance od dva metra i redovna higijena ruku”, istakao je dr Miranović.

On je poručio da virus korona može da izazove ozbiljne posljedice koje mogu dovesti do smrtnog ishoda, te da od njega mogu da obole svi bez obzira na starosnu dob.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img