spot_img
spot_img

Подржана још једна иницијатива “Беба више” – Утрогестан од сада бесплатан за све осигуранице ФЗО Брчко дистрикта

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

“Част и задовољство нам је обавјестити вас да се лијек Прогестерон (Утрогестан) 100 mg од сада налази на Есенцијалној листи лијекова, Фонда здравственог осигурања Брчко дистрикта”, саопштено је данас уз брчанског удружења “Беба више”.

Овај лијек се користи код ризичних трудноћа, за спречавање пријевремених порођаја, односно код свих сметњи које се појаве. Једна кутија кошта око 20 КМ, а многим трудницама треба и више од три кутије мјесечно.

“Много трудница нам се јавило и све су углавном користиле Утрогестан, који гинеколози веома често прописују. Навешћемо вам само један примјер из нашег удружења. Трудница је морала да користи Утрогестан, јер је повремено, током трудноће имала, такозване, лажне контракције, што има, велики број трудница. Користи се да би спријечио пријевремено отварање или скраћивање грлића материце, што доводи и до пријевременог порода. Свакој трудници, која мора да га користи, је потребно минимално три кутије мјесечно. Јавиле су нам се и жене које користе шест кутија мјесечно. Значи од 60 КМ па до 120 КМ мјесечно и тако мјесецима. Такође, овај лијек је често обавезан код жена које су прошле кроз поступак вантјелесне оплодње”, наводи се у саопштењу.

Удружење „Беба више“ упућује велику захвалност према Фонду здравственог осигурања Брчко дистрикта јер је додавање поменутог лијека на позитивну листу, конкретна помоћ и подршка наталитету као и свим будућим мајкама са подручја Дистрикта Брчко.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img