Подршка и из Брчког: За сутра заказано мирно окупљање због убиства Н.Х. - nula49.com
spot_img
spot_img

Подршка и из Брчког: За сутра заказано мирно окупљање због убиства Н.Х.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Читава БиХ са невјерицом је дочекала вијест о стравичном злочину у Градачцу. Симболичну подршку послаће сутра и наш град.

“Потрешени стравичним убиством Н.Х. које се данас десило у Градачцу, позивамо све грађанке и грађане Брчко дистрикта, представнике медија, владиних и невладиних организација да сутра 12.08. у 11:55 мирним окупљањем испред Фонтане у центру града одају почаст убијеној жени, као и да скренемо пажњу јавности да се насиље над женама систематски мора процесуирати”, навео је у позиву јавности Жељко Лазаревић, активиста из Брчког.

“Насиље над женама се врши свакодневно – у њиховим домовима, на послу, у јавном превозу, јавним и приватним установама, на јавном простору и друштвеним мрежама, а починитељи најчешће прођу некажњено! Сваки облик насиља над женама треба јавно осудити и правно процесуирати”, додаје се у позиву који потписују Сандра Икановић Јовичић и Жељко Лазаревић.

Подсјећамо, три пунољетне особе су убијене из ватреног оружја, а три рањене на подручју Градачца, потврђено је из Министарства унутрашњих послова Тузланског кантона. Осумњиченог Сулејмановића из Градачца полицијске снаге лоцирале су на ширем подручју Градачца. Он је починио самоубиство.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img