spot_img
spot_img

Podrška i iz Brčkog: Za sutra zakazano mirno okupljanje zbog ubistva N.H.

spot_img
spot_img

Čitava BiH sa nevjericom je dočekala vijest o stravičnom zločinu u Gradačcu. Simboličnu podršku poslaće sutra i naš grad.

“Potrešeni stravičnim ubistvom N.H. koje se danas desilo u Gradačcu, pozivamo sve građanke i građane Brčko distrikta, predstavnike medija, vladinih i nevladinih organizacija da sutra 12.08. u 11:55 mirnim okupljanjem ispred Fontane u centru grada odaju počast ubijenoj ženi, kao i da skrenemo pažnju javnosti da se nasilje nad ženama sistematski mora procesuirati”, naveo je u pozivu javnosti Željko Lazarević, aktivista iz Brčkog.

“Nasilje nad ženama se vrši svakodnevno – u njihovim domovima, na poslu, u javnom prevozu, javnim i privatnim ustanovama, na javnom prostoru i društvenim mrežama, a počinitelji najčešće prođu nekažnjeno! Svaki oblik nasilja nad ženama treba javno osuditi i pravno procesuirati”, dodaje se u pozivu koji potpisuju Sandra Ikanović Jovičić i Željko Lazarević.

Podsjećamo, tri punoljetne osobe su ubijene iz vatrenog oružja, a tri ranjene na području Gradačca, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona. Osumnjičenog Sulejmanovića iz Gradačca policijske snage locirale su na širem području Gradačca. On je počinio samoubistvo.

 

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img