Počinju suđenja pred Osnovnim i Apelacionim sudom Brčko distrikta

U skladu sa odlukama Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH, Pravosudne komisije Brčko distrikta BiH i nadležnih institucija Brčko distrikta BiH, predsjednici Osnovnog i Apelacionog suda Brčko distrikta BiH donijeli su odluke o organizaciji rada sudova za vrijeme proglašenog stanja prirodne nesreće uslijed epidemije zarazne bolesti (COVID-19) kojima se, pored hitnih ročišta koja su održavana i do sada, dozvoljava zakazivanje i održavanje svih ostalih ročišta od početka juna mjeseca 2020. godine.

Ročišta će se održavati u odgovarajućim sudnicama koje imaju prostorne kapacitete da učesnici postupka budu na adekvatnom odstojanju i biće zakazivana prema posebnom rasporedu koji će spriječiti veću koncentraciju stranaka i ostalih učesnika u zgradi suda.

Osim navedenih mjera, ročišta će se održavati uz poštovanje svih ostalih mjera zaštite propisanih odlukama Visokog sudskog i tužilačkog vijeća, Pravosudne komisije i nadležnih institucija Brčko distrikta BiH, a posebno će se voditi računa o broju učesnika, obaveznom korištenju sredstava za dezinfekciju i zaštitnih maski i održavanju fizičkog rastojanja, kao i ostalim propisanim mjerama epidemiološke zaštite.

Navedene odluke i detaljne mjere pod kojima će organizovati rad sudova možete pronaći na internet stranici Pravosudne komisije pkbd.ba.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime