Počinju javne rasprave o Budžetu

Javne rasprave o Budžetu Distrikta za tekuću godinu, započeće danas. Naime, prema ranije usvojenoj odluci brčanskog Parlamenta, biće održane četiri javne rasprave na kojima predstavnici nevladinog sektora, kao i svi stanovnici mogu čuti kako se planira utrošiti ovogodišnji budžet okvirno težak 192 miliona, odnosno izreći zahtjeve koji su, u njihovim sredinama, prioritetni.

U tu svrhu razdijeljeno je 550 knjiga Nacrta budžeta, a nacrt Budžeta možete preuzeti OVDJE.

- Reklama -

“Odlučili smo se na svega četiri rasprave, za razliku od proteklih godina kada ih je bilo petnaestak, jer nam, s jedne strane, potreba usvajanja budžeta najkasnije do konca maja ne daje previše vremena, a s druge strane, odziv stanovnika, naročito u ruralnom dijelu je bio gotovo simboličan, pa smo odlučili sve četiri rasprave održati u gradskom Domu kulture”, rekao je dopredsjednik brčanske Skupštine i član resorne parlamentarne komisije, Ivica Filipović.

Inače, dvije rasprave su u 17 sati, večerašnja i u četvrtak, dok će u petak rasprava započeti u 13, a poslednja rasprava, u subotu, 17. marta, biće upriličena od 14 sati.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime