spot_img
spot_img

Почиње контролно бројање гласачких листића из Брчког

spot_img
spot_img

У Главном центру за бројање гласова у Сарајеву приводи се крају контролно поновно бројање гласачких листића за предсједника и потпредсједнике Републике Српске из Чајнича и почиње с бројањем гласова из Брчког.

“Припрема се бројање гласова из Брчког, рачунам да ће се то завршити до вечерас. Нема неких већих одступања, све иде устаљеном динамиком”, речено је Срни у Главном центру.

Извор из Главног центра за бројање гласова у Сарајеву каже да су током дана пребројани гласови из Мркоњић Града, Шипова, Котор Вароша.

Централна изборна комисија БиХ утврдила је у суботу, 22. октобра, резултате општих избора у БиХ за све нивое, осим за предсједника и потпредсједнике Републике Српске.

Из ЦИК-а БиХ су навели да ће резултати избора за предсједника и потпредсједнике Републике Српске бити утврђени када се стекну услови, те да Главни центар за бројање није окончао активности по наредби ЦИК-а БиХ од 10. октобра.

ЦИК је 10. октобра по службеној дужности наредио отварање врећа и контролно поновно бројање гласачких листића на свим редовним бирачким мјестима у Српској за ниво предсједника и потпредсједнике Републике Српске.

Против ове наредбе гласао је члан ЦИК-а Владо Рогић, уз образложење да наредба није заснована на Изборном закону БиХ и да је преурањена, јер још нису утврђени резултати избора.

 

 

 

(srna)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img