Počeo tehnički prijem obilaznice

Aktivnosti oko tehničkog prijema obilaznice oko Brčkog, koji vrši Institut za građevinarstvo IG Banja Luka, počele su ovih dana i kompletan proces trebao bi biti završen u drugoj polovini marta.

Tehnički prijem obilaznice koštaće oko 75 hiljada maraka.

„Nakon tehničkog pregleda, za koji vjerujemo da će biti pozitivan, slijedi procedura dobijanja upotrebne dozvole. Po dobijanju upotrebne dozvole svi znakovi i table koji su postavljeni za vrijeme privremenog režima odvijanja saobraćaja, biće uklonjeni i sve će biti vraćeno na projektovane vrijednosti“, kaže Jasmin Memišević, zamjenik direktora za održavanje putne infrastrukture JP “Putevi Brčko”.

Prema njegovim riječima još jedna aktivnost koja će se provesti nakon dobijanja upotrebne dozvole je semaforizacija dvije raskrsnice: Begovača – Boće i raskrsnice Ulice.

Kako je rekao, nakon dobijanja upotrebne dozvole ograničenje na obilaznici biće 80 kilometara na čas. Dvije nove semaforisane raskrsnice tebale bi da znače povećanu bezbjednost gdje će svi oni koji presijecaju zaobilaznicu imati veću bezbjednost samim postavljanjem semafora.

Memišević podsjeća da je mjerenjem frekvencije saobraćaja nakon puštanja u saobraćaj zaobilaznice oko Brčkog utvrđeno da je uveliko smanjena frekvencija vozila koja su ranije prolazila kroz grad.

On kaže da je prije par dana pokrenuta izrada projekata regulacije tranzitnog saobraćaja kako bi se kompletan teretni saobraćaj izmjestio iz zone grada.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime