Počeo 16. Međunarodni sajam privrede u Brčkom

Šesnaesti po redu Međunarodni sajam privrede u Brčkom ove godine se održava u bivšem tržnom centru “Tropik” u Grčici od 16. do 18. novembra u organizaciji Privredne komore Brčko distrikta BiH.

Sajamska manifestacija održava se na preko 2 000 kvadratnih metara, a prisutno je više od 100 izlagača iz BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije i Crne Gore kao i Ambasada Indonezije.

- Reklama -

Među izlagačima je najviše djelatnosti u vezi sa proizvodnjom, trgovinom i uslugama, a organizatori su omogućili učešće i udruženjima građana poput pčelara, turističkih zajednica i udruženja žena.

Prema riječima organizatora lokacija održavanja ovogodišnjeg sajma je do sada najatraktivnija, najbolja i najuslovnija za ovakve događaje.

Sajam je otvorenim svečano proglasio gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić, a nakon što su gradonačelnik Siniša Milić, predsjednik Skupštine Esed Kadrić i predsjednik Privredne komore Brčko distrikta Niko Babić presjekli crvenu vrpcu, obišli su izložbeni prostor. Gradonačelnik Siniša Milić održao je i sastanak sa privrednicima.

Generalni pokrovitelj 16. Međunarodnog sajma privrede je Vlada Brčko distrikta BiH, sponzor Sajma je “Antunović” d.o.o., a partner je Spoljotrgovinska komora BiH.

Kao i ranijih godina, ulaz na Sajam privrede je besplatan za sve posjetioce.

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime