Počelo krpljenje rupa na putevima Distrikta

Ekstremno niske temperature sa snijegom, koje su nas ove godine pratile duži period, izazvale su pojavu većeg broja oštećenja na putevima od uobičajenog. Mnogi vozači su se požalili na probleme u vožnji i zatražili intervenciju nadležnih.

Zbog toga je direkcija Javnog preduzeća “Putevi Brčko” naložila da se interventno krene u sanaciju oštećenja dok se ne stvore uslova za trajnu sanaciju, odnosno do dolaska toplijeg vremena. Radnici su na terenu i vrše krpljenje udarnih rupa, takozvanim hladnim asfaltom, kaže direktor ovog javnog preduzeća, Miroslav Miškić.

- Reklama -

“Mi se još uvijek nalazimo u periodu kada moramo biti pripravni što se tiče čišćenja saobraćajnica od snijega, jer bilo je najava da će ponovo padati snijeg. Tako da se objektivno postavlja pitanje kada to dolazi na red. Uobičajeno je da se to radi u martu mjesecu kada temperature budu u plusu. Tako se radi iz dva razloga: prvo da smo sigurni da neće biti više potrebe da mašine razgrću snijeg, a drugo, ne može se asfalt ugrađivati na niskim temperaturama”, pojasnio je Miškić.

Direktor Miškić podsjeća da je nadležnost ovog preduzeća samo na dijelu magistralnih cesta u gradu Brčkom i lokalnim cestama u Distriktu. Dakle, nadležni su samo za magistralne saobraćajnice od ulaza do izlaza iz grada, a ne od ulaza u Distrkt i do izlaza iz Distrikta. Razlog je taj što te magistralne saobraćajnice održavaju izvođači iz enititeta. Naše preduzeće takođee održava sve lokalne saobraćajnice unutar Distrikta.

Inače, u Javnom poduzeću “Putevi Brčko” već za ovu godinu imaju ozbiljne ambicije kada je riječ o sanaciji i izgradnji saobraćajnica na području Brčko distrikta, a svakako da će i ove godine prioritet biti nastavak gradnje obilaznice oko grada.

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime