spot_img
spot_img

Почели радови на проширењу Булевара мира

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Градоначелник Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић и шеф Одјељења за јавне послове Сабрија Јашаревић обишли су данас градилиште гдје почињу радови на проширењу Булевара мира у Брчком.

Вриједност пројекта, са реконструкцијом улице Алексе Шантића, је око 1 500 000 КМ, а рок за завршетак радова је 150 дана. Проширењем ове саобраћајнице Брчко ће добити још 500 метара булевара са двије коловозне и шест саобраћајних трака са паркинг просторима дуж једне коловозне траке, нову фекалну и кишну канализацију на овом потезу те нову лед расвјету, прву ове врсте урађену у нашем граду, а која ће представљати параметар за евентуално постављање нове лед расвјете на подручју дистрикта Брчко.

“Када овај пројекат буде завршен имаћемо један урбан дио Брчког у самом центру града. Реализовали смо око 21 000 000 КМ у трогодишњем капиталном буџету, што је веома значајна цифра. Низ других пројеката се реализује у нашој локалној заједници и можемо рећи да је наш град тренутно постао једно велико градилиште. Наравно да морамо мијењати процедуру када је у питању реализација капиталног буџета, а на начин да пројекте буџетирамо тек након рјешавања имовинско-правних односа, како бисмо били још ефикаснији”, истакао је градоначелник Милић.

Он је најавио да ће у наредној години започети изградња још једног значајног инфраструктурног пројекта, а ријеч је о спортској дворани са отвореним и затвореним базенима.

“За те намјене у овом тренутку имамо обезбијеђених 6,5 милиона марака. Биће неопходно издвојити још средстава, али је важно да започнемо пројекат и да исти и завршимо на добробит грађана Брчког и спортских колектива који се баве дворанским спортовима”, додао је Милић.

Координатор надзорног тима Одјељења за јавне послове Драган Пештић истакао је да су припремни радови за почетак реализације пројекта, који су озваничени данас, трајали готово шест година.

“Почели смо од израде просторно-планске документације, пројектне документације, врло компликованог рјешења имовинскоправних односа, поступка јавне набавке и сада смо на почетку радова. Очекујем као надзор да средином маја мјесеца имамо завршен и технички примљен објекат. Рок извођења је 150 дана и не постоји ниједан разлог да он буде продужен, осим зимског периода када ће радови, ако вријеме не буде дозвољавало бити, обустављени”, рекао је Пештић.

Шеф Одјељења за јавне послове Сабрија Јашаревић нагласио је да су у овој години реализовани и завршени пројекти у вриједности од 2 200 000 КМ.

“У фази реализације су пројекти у вриједности од 2 560 000 КМ. У току је потписивање уговора у вриједности од 1 620 000 КМ, а имамо отворену једну јавну набавку у вриједности од 2 100 000 КМ”, закључио је Јашаревић.

 

 

 

 

 

(nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img