Počeli radovi na proširenju Bulevara mira

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić i šef Odjeljenja za javne poslove Sabrija Jašarević obišli su danas gradilište gdje počinju radovi na proširenju Bulevara mira u Brčkom.

Vrijednost projekta, sa rekonstrukcijom ulice Alekse Šantića, je oko 1 500 000 KM, a rok za završetak radova je 150 dana. Proširenjem ove saobraćajnice Brčko će dobiti još 500 metara bulevara sa dvije kolovozne i šest saobraćajnih traka sa parking prostorima duž jedne kolovozne trake, novu fekalnu i kišnu kanalizaciju na ovom potezu te novu led rasvjetu, prvu ove vrste urađenu u našem gradu, a koja će predstavljati parametar za eventualno postavljanje nove led rasvjete na području distrikta Brčko.

- Reklama -

“Kada ovaj projekat bude završen imaćemo jedan urban dio Brčkog u samom centru grada. Realizovali smo oko 21 000 000 KM u trogodišnjem kapitalnom budžetu, što je veoma značajna cifra. Niz drugih projekata se realizuje u našoj lokalnoj zajednici i možemo reći da je naš grad trenutno postao jedno veliko gradilište. Naravno da moramo mijenjati proceduru kada je u pitanju realizacija kapitalnog budžeta, a na način da projekte budžetiramo tek nakon rješavanja imovinsko-pravnih odnosa, kako bismo bili još efikasniji”, istakao je gradonačelnik Milić.

On je najavio da će u narednoj godini započeti izgradnja još jednog značajnog infrastrukturnog projekta, a riječ je o sportskoj dvorani sa otvorenim i zatvorenim bazenima.

“Za te namjene u ovom trenutku imamo obezbijeđenih 6,5 miliona maraka. Biće neophodno izdvojiti još sredstava, ali je važno da započnemo projekat i da isti i završimo na dobrobit građana Brčkog i sportskih kolektiva koji se bave dvoranskim sportovima”, dodao je Milić.

Koordinator nadzornog tima Odjeljenja za javne poslove Dragan Peštić istakao je da su pripremni radovi za početak realizacije projekta, koji su ozvaničeni danas, trajali gotovo šest godina.

“Počeli smo od izrade prostorno-planske dokumentacije, projektne dokumentacije, vrlo komplikovanog rješenja imovinskopravnih odnosa, postupka javne nabavke i sada smo na početku radova. Očekujem kao nadzor da sredinom maja mjeseca imamo završen i tehnički primljen objekat. Rok izvođenja je 150 dana i ne postoji nijedan razlog da on bude produžen, osim zimskog perioda kada će radovi, ako vrijeme ne bude dozvoljavalo biti, obustavljeni”, rekao je Peštić.

Šef Odjeljenja za javne poslove Sabrija Jašarević naglasio je da su u ovoj godini realizovani i završeni projekti u vrijednosti od 2 200 000 KM.

“U fazi realizacije su projekti u vrijednosti od 2 560 000 KM. U toku je potpisivanje ugovora u vrijednosti od 1 620 000 KM, a imamo otvorenu jednu javnu nabavku u vrijednosti od 2 100 000 KM”, zaključio je Jašarević.

 

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime