spot_img
spot_img

Почеле радионице пројекта „Зелено предузетништво за развој женског предузетништва у Брчком”

spot_img
spot_img
spot_img

У Брчком су данас започете радионице у вези са пројектом „Зелено предузетништво за развој женског предузетништва у Брчко дистрикту БиХ“ које имају за циљ да унаприједе предузетничка знања и иницирање самосталних пословних дјелатности од стране жена предузетница у Брчком.

Имплементатор пројекта је „Иницијатива за квалитет и одрживи развој” (ИКОР) у сарадњи са УГ „ДЕМОС” из Брчког.

Радионицу је подржало и Одјељење за привредни развој, спорт и културу Владе Брчко дистрикта БиХ.

„С обзиром да живимо у друштву у којем су жене врло често запостављене, овај пројекат ће им омогућити да уђу у предузетничке воде, науче тајне тог посла и на такав начин саме допринесу да њихов положај у друштву буде онакав какав треба да буде. Брчко ће кроз своје програме, а које ми иначе спроводимо и кроз самозапошљавање, обезбиједити финансијска средства како би оне могле започети свој рад. Прихватили су овај изазов и желим им успјех у њиховом раду”, казао је Гудељевић.

Радионици је присуствовала и шефица Пододјељења за привредни развој, спорт и културу Амра Абаџић као и пројекат координатор ИКОР-а, Драган Остић који је истакао да од данас почиње друга фаза пројекта која је фокусирана на серију радионица.

„Пројекат је подијељен у три фазе. Прва фаза обухватила је израду приручника, друга фаза фокусирана је на серију радионица док се трећа фаза односи на менторску и савјетодавну подршку. Радионице у Брчком ће се одржавати 22. 9. и 23. 9. и наредне седмице 29. 9. и 30. 9. 2020. године. Након тога се наставља менторска и савјетодавна подршка за учеснице које прођу обуку”, казао је Остић.

Финансирање пројекта је обезбиједила шведска агенција СИДА, путем Амбасаде Шведске у БиХ, а све у оквиру пројекта „Европски Акт о малом бизнису као оквир стратегија и политика за МСП у БиХ – СБА у БиХ“ који имплементира развојна агенција „ЕДА” Бања Лука у сарадњи са Одјељењем за привредни развој, спорт и културу Владе Брчко дистрикта БиХ.

 

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img