Počele radionice projekta „Zeleno preduzetništvo za razvoj ženskog preduzetništva u Brčkom”

- Reklama -

U Brčkom su danas započete radionice u vezi sa projektom „Zeleno preduzetništvo za razvoj ženskog preduzetništva u Brčko distriktu BiH“ koje imaju za cilj da unaprijede preduzetnička znanja i iniciranje samostalnih poslovnih djelatnosti od strane žena preduzetnica u Brčkom.

Implementator projekta je „Inicijativa za kvalitet i održivi razvoj” (IKOR) u saradnji sa UG „DEMOS” iz Brčkog.

- Reklama -

Radionicu je podržalo i Odjeljenje za privredni razvoj, sport i kulturu Vlade Brčko distrikta BiH.

„S obzirom da živimo u društvu u kojem su žene vrlo često zapostavljene, ovaj projekat će im omogućiti da uđu u preduzetničke vode, nauče tajne tog posla i na takav način same doprinesu da njihov položaj u društvu bude onakav kakav treba da bude. Brčko će kroz svoje programe, a koje mi inače sprovodimo i kroz samozapošljavanje, obezbijediti finansijska sredstva kako bi one mogle započeti svoj rad. Prihvatili su ovaj izazov i želim im uspjeh u njihovom radu”, kazao je Gudeljević.

Radionici je prisustvovala i šefica Pododjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu Amra Abadžić kao i projekat koordinator IKOR-a, Dragan Ostić koji je istakao da od danas počinje druga faza projekta koja je fokusirana na seriju radionica.

„Projekat je podijeljen u tri faze. Prva faza obuhvatila je izradu priručnika, druga faza fokusirana je na seriju radionica dok se treća faza odnosi na mentorsku i savjetodavnu podršku. Radionice u Brčkom će se održavati 22. 9. i 23. 9. i naredne sedmice 29. 9. i 30. 9. 2020. godine. Nakon toga se nastavlja mentorska i savjetodavna podrška za učesnice koje prođu obuku”, kazao je Ostić.

Finansiranje projekta je obezbijedila švedska agencija SIDA, putem Ambasade Švedske u BiH, a sve u okviru projekta „Evropski Akt o malom biznisu kao okvir strategija i politika za MSP u BiH – SBA u BiH“ koji implementira razvojna agencija „EDA” Banja Luka u saradnji sa Odjeljenjem za privredni razvoj, sport i kulturu Vlade Brčko distrikta BiH.

 

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime