Počele prijave za prihvat djece sa Kosova i Metohije

- Reklama -

Svi oni koji žele da ugoste djecu sa Kosova i Metohije, koja će u junu boraviti u Brčkom, mogu se prijaviti u prostorijama Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta” Brčko do 17. marta ove godine.

Radi se o pedesetoro djece uzrasta od 10 do 15 godina iz socijalno ugroženih porodica sa Kosova i Metohije koja će u Brčkom boraviti od 19. do 26. juna ove godine. Vedrana Dragičević, saradnik “Prosvjete” kaže da već ima zainteresovanih porodica koje žele da na sedam dana ugoste ove mališane, a svi oni koji to namjeravaju trebaju doći u prostorije „Prosvjete“ svakog radnog dana od 8 do 14 časova.

- Reklama -

Brčko će 19. juna ove godine biti domaćin centralnog dočeka 700 mališana sa Kosova i Metohije od kojih će njih 50 sedam dana boraviti kod porodica u Brčkom, dok će ostala djeca otputovati u druge opštine u sjeverozapadnom dijelu Republike Srpske.

Dolazak djece sa Kosova i Metohije je projekat koji već devetu godinu za redom realizuje Odbor za pomoć Kosovu i Metohiju iz Banja Luke.

Vedrana Dragičević ističe da ove godine, kao i prošle, “Prosvjeta” ima podršku Srpske pravoslavne crkve, a planirano je da doček djece bude organizovan u porti Hrama Uspenja Presvete Bogorodice u Srpskoj Varoši.

Ona je ovom prilikom pozvala sve privredne subjekte u Brčkom koji žele i mogu da se uključe i daju svoj doprinos što ugodnijem boravku djece sa Kosova i Metohije u Brčkom.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime