Počele aktivnosti na tehničkom prijemo obilaznice

Danas su krenule aktivnosti na tehničkom prijemu obilaznice oko Brčkog, nakon čega će ova saobraćajnica profunkcionisanti u punom kapacitetu, izjaivo je direktor JP “Putevi”, Miroslav Miškić.

Osim ovog važnog posla u JP “Putevi” su započeli i konkretne korake na rekonstrukciji mosta preko Save prema Hrvatskoj, što je obaveza ovog javnog preduzeća dodijeljena od strane Skupštine Brčko distrikta.

Rekonstrukcija mosta preko Save trenutno je najaktuelnije neimarsko pitanje i Brčkog i JP “Putevi”. Ova saboraćajnica izgrađena je 1884. godine i u svojoj, svakako ne kratkoj istoriji pet puta je minirana. Za direktora ovog javnog preduzeća Miroslava Miškića dilema je kako povjereni posao najkvalitetnije realizovaiti, jer je u pitanju strateška soabraćajnica koja direktno vodi u EU.

Prvi čovjek JP “Putevi” podsjeća na Skupštinsaku odluku prema kojoj je rekonstukcija posotjećeg mosta samo “gašenje požara” – privremeno rješenje na osam do 10 godina, a trajno je – izgradnja savim novog mosta preko Save. U tom kontekstu su i razgovori sa hrvatskom stranom, koji počinju narednih dana.

Lijepa vijest veoma važna za realizaciju navedenih projekata, jeste u činjenici da je ovo javno preduzeće ponovo veoma uspješno poslovalo. Ostvarena dobit, bez propisanog poreza iznosi 4,2 miliona KM.

 

 

 

 

(rtvhit.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime