Počela sa radom likovna kolonija u organizaciji Umjetničke galerije

Svečanim otvaranjem izložbe slika i skulptura nastalih na prošlogodišnjoj Međunarodnoj likovnoj simpozijum radionici “Sava”, zvanično je počela sa radom ovogodišnja, XVI po redu, likovna kolonija koju organizuje Umjetnička galerija Brčko distrikta BiH.

Brčko će i ove godine ugostiti deset umjetnika iz zemlje i regiona koji će sedam dana stvarati djela koja ostaju u fundusu gradske galerije. Brčko se još jednom pokazalo kao dobar domaćin i grad multikulturalnosti, u kojem se njeguje i podržava savremeno umjetničko stvaralaštvo.

- Reklama -

“Neizmjerno smo srećni zbog toga što je nastavljen rad simpozijum radionice jer smo se uvijek trudili da razvijemo dobro osmišljenu i kvalitetnu saradnju u oblasti kulture, kako na regionalnom tako i na međunarodnom planu”, istakla je kustos Galerije Sonja Đurović.

Ona je istakla da je u hiperprodukciji raznih slikarskih kolonija koje degradiraju i obesmišljavaju ovaj vid umjetničkog djelovanja veoma važno da Umjetnička galerija, kao institucija koja njeguje i prezentuje profesionalizam i kvalitet, i dalje dobija podršku da nastavi sa organizovanjem Međunarodne likovne simpozijum radionice.

“Rad Simpozijum radionice ‘Sava’ značajan je i zbog prezentacije domaćeg likovnog stvaralaštva u zemljama regiona i u inostranstvu. Ovom kolonijom omogućiće se Umjetničkoj galeriji da svojim savremenim konceptom rada i profesionalizmom prikaže visoke domete umjetničke produkcije, kako na lokalnom tako i na državnom nivou i da obogaćuje fundus umjetničkih djela. Dobitnik Zlatne palete za 2017. godinu je akademski slikar iz Nikšića Miomir Mišo Vemić, koji će se u septembru predstaviti Brčacima svojom samostalnom izložbom”, zaključila je kustos Sonja Đurović.

 

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime