Počela realizacija projekta za rješavanje vodosnabdijevanja Donjeg Brezika

Višegodišnji problem nedostatka vode u jednoj od najvećih brčanskih mjesnih zajednica – Donjem Breziku biće riješen realizacijom projekta izgradnje cjevovoda, u dužini od 600 metara.

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić i šef Odjeljenja za komunalne poslove Zoran Bulatović danas su obišli teren povodom početka radova na ovom projektu vrijednom 150.000 KM.

„Ovo naselje će biti priključeno na gradsku vodovodnu mrežu tako da će, uz lokalni vodovod, imati i alternativni način snabdijevanja vodom. To znači da ovdje neće više moći da dođe do nestanka vode. Ovo je veoma važan projekat jer će riješiti problem vodosnabdijevanja za 5.000 stanovnika Brezika“, rekao je gradonačelnik Brčkog Siniša Milić.

Šef Odjeljenja za komunalne poslove u Vladi distrikta Brčko Zoran Bulatović istakao je da su se, nakon više godina čekanja, ove godine stekli uslovi za realizaciju projekta.

„Značaj projekta je, osim snabdijevanja vodom, i to što je on početak jednog prstena koji ide ka Gornjem Breziku i što će biti sastavni dio glavnog transportnog cjevovoda koji je u fazi odobravanja od strane EBRD-a, odnosno zaduživanja i izvođenja radova i obezbijeđivanja kvalitetnog snabdijevanja svih prigradskih, a svakako i gradskih sredina u Brčkom“, dodao je Bulatović.

Mještanka Donjeg Brezika Stana Stević rekla je da će novi cjevovod mnogo značiti za sve stanovnike ovog naselja.

„Mi u našem domaćinstvu imamo svoj bunar jer nismo htjeli da rizikujemo da ostanemo bez vode. Novi cjevovod nam mnogo znači, kao i novi asfaltni put jer stvara bolje uslove za život u ovom dijelu Brčkog“, istakla je Stana.

Rok za završetak izgradnje cjevovoda je dvadesetak dana.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime