Počela podjela “Zimske pomoći” Crvenog krsta

Zahvaljujući donaciji švajcarskog Crvenog krsta, članovi brčanskog Crvenog krsta juče su podijelili više od 100 novčanih bonova od 50 maraka za najugroženije stanovnike Distrikta. U naredna dva dana planira se podjela bonova za još 300 porodica.

“Švajcarski Crveni krst već tri godine uzastopno provodi projekat “Zimske pomoći” zajedno sa Distriktom, Šamcem i Orašjem. Nažalost, najveći broj korisnika je iz Brčkog, zbog čega smo dobili 30.000 maraka, a što je dovoljno za oko 400 porodica ili 600 korisnika pojedinačno”, istakao je za Radio Brčko sekretar CK BD Denis Šehanović, konstatujući kako je sve teže naći donatore za ovakvu vrstu pomoći.

- Reklama -

Ramiza Čehajić iz Brčkog, majka troje djece boluje od dijabetesa. Juče je došla po svoj kupon u prostorije Crvenog krsta. Kaže da joj je svaka vrsta pomoći dobro došla jer ni ona, ni muž, nemaju nikavih primanja, zbog čega su im nedavno isključili struju.

Prioritet prilikom odabira korisnika “Zimske pomoći 2017” su stanovnici Distrikta bez ikakvih primanja, porodice s djecom koja imaju poteškoće u razvoju, socijalno ugroženo stanovništvo, nezaposlene, osobe s liste korisnika stalne ili privremene novčane pomoći Vlade Distrikta i dodatka za njegu i pomoć drugog lica, te samohrani roditelji.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime