Počela izgradnja novog mosta u Krepšiću

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić i direktor Javnog preduzeća „Putevi Brčko“ Miroslav Miškić danas su svečano ozvaničili početak radova na izgradnji mosta u Krepšiću na magistralnom putu M14.1, koji je stradao u poplavama 2014. godine.

Gradonačelnik Siniša Milić istakao je da je ova Vlada pokazala da ispunjava svoja obećanja.

- Reklama -

„Najavili smo da ćemo već u ovoj građevinskoj sezoni početi, a, nadam se, i okončati radove na izgradnji ovog mosta. Siguran sam da ćemo vrlo brzo pustiti u saobraćaj most za koji se nadam da će služiti svojoj svrsi, a to je da olakša život ljudi na ovom prostoru, ali isto tako da poveže ljude i prostore“, istakao je Milić.

Gradonačelnik je naveo da most nije ranije sagrađen zbog neusaglašenosti oko zakonskih procedura.

„Republika Srpska je bila ta koja je po projektu Svjetske banke za obnovu i razvoj preuzela odgovornost, ali se ispostavilo da zbog zakonskih ograničenja nije u mogućnosti da realizuje projekat. Želim da se zahvalim Vladi Republike Srpske koja je finansirala izradu projektne dokumentacije u iznosu od 65.000 KM. Mi smo pronašli rješenje, povjerili smo ovaj posao JP „Putevi Brčko“ i ovom prilikom se i njima zahvaljujem što su se prihvatili ovako odgovornog posla“, dodao je gradonačelnik Milić.

Direktor Javnog preduzeća „Putevi Brčko“ Miroslav Miškić naveo je da je vrijednost projekta 692.000 KM.

„Pola novca će biti utrošeno za izgradnju mosta, a ostala polovina za izgradnju 317 metara puta i po 70 metara lijevo i desno obaloutvrde i sređivanja korita. Most je dužine 16, a širine 11 metara. Radićemo po tri šipa sa svake strane dubine 15 metara, prečnika 120 cm. Predviđena je izgradnja zaštitne ograde i pješačke staze“, dodao je Miškić.

On je najavio da će vjerovatno dolaziti i do zatvaranja ili preusmjerenja saobraćaja prilikom radova s obzirom na to da je planirano izdizanje mosta.

„Rok za realizaciju projekta je 90 dana. Planiramo da, ako budemo u mogućnosti, posao završimo i ranije, a sve u zavisnosti od vremenskih prilika. Prateće radove ćemo realizovati u proljeće ako nas vrijeme ne bude poslužilo.

Sredstva za izradu projekta su iz sopstvene dobiti preduzeća, a prvobitno su planirana za izgradnju javne garaže. Mi smo Skupštini Brčko distrikta BiH predložili da novac preusmjerimo na ovaj objekat s obzirom na njegovu važnost, a sredstva za izgradnju javne garaže planiraćemo za narednu godinu“, zaključio je Miškić.

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime