spot_img
spot_img

Почела изградња кружног тога у МЗ Илићка

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Градоначелник Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић, шеф Одјељења за јавне послове Сабрија Јашаревић и директор Јавног предузећа „Путеви Брчко“ Мирослав Мишкић обишли су данас радове на почетку изградње кружног тока у Мјесној заједници Илићка.

Рок за завршетак радова је 45 дана. Вањски пречник кружног тока је 32 метра, унутрашњи 9 метара, а саобраћајна трака је ширине 7,5 метара. Вриједност пројекта, који је изузетно важан са становишта безбједности саобраћаја, са додатним радовима је око 250.000 КМ.

„Надам се да ће нова реконструисана Влада бити ефикаснија у испуњавању услова и захтјева који долазе када су у питању овакви пројекти, јер нам слиједи изградња још шест кружних токова.

Колико сам информисан ЈП „Путеви Брчко“ је упутило захтјев за добијање дозвола за градњу и осталих кружних токова и надам се да ће одговори бити позитивни и у складу са законским процедурама“, истакао је градоначелник Милић. Он је додао да је добро што ова грађевинска сезона протиче у радовима и изразио наду ће их бити још више до краја године.

„То подразумијева промјену размишљања политичких актера у Брчком који би управо у оваквим активностима требало да виде сврху политике, а не да изазивање политичких криза, прекомпозиције власти и захтјеви за реализацијом искључиво страначких интереса да буду приоритет у дјеловању. И ових дана смо свједоци различитих покушаја политичких партија да изоловано у разговору са појединцима и посланицима нуде функције и покушавају да праве неке нове скупштинске већине ради задовољења страначких интереса. Сигуран сам да то неће проћи из разлога што су управо ти актери у протеклих десет година обављали најважније функције у власти и дали немјерљив допринос стагнацији у развоју Дистрикта“, рекао је градоначелник Милић.

Директор Јавног предузећа „Путеви Брчко“ Мирослав Мишкић нагласио је да је радилиште које је данас отворено и кружни ток који ће ускоро бити завршен од изузетне важности за овај дио града.

„Важан је за ово насеље, али и за све оне који су у транзиту кроз ову раскрсницу, као и за пјешаке који су раније имали проблема при преласку веома транзитне саобраћајнице. Надам се да ћемо добити одговарајуће дозволе за изградњу и осталих крижних токова. Што се тиче нас ми смо потпуно спремни за даље радове“, истакао је Мишкић.

Предсједник МЗ Илићка Дамјан Дунџић изразио је задовољство почетком радова. „Надам се да ће ово бити само један окидач у рјешавању других проблема у нашој мјесној заједници. Највише проблема што се тиче саобраћаја смо имали ујутро и у 16.00 часова, када се људи враћају са посла, што ће сада бити ријешено и сигуран сам да ће се побољшати квалитет живота наших мјештана“, додао је Дунџић.

Остали кружни токови на подручју Брчко дистрикта БиХ планирано је да буду изграђени код „Избора“ у Мјесној заједници Кланац, код пијаце на Кланцу, на скретању ка Мјесној заједници Ново Брчко, на тзв. раскрсници „Касина“ према насељу Грчица, на излазу из Мјесне заједнице „Еш“ на Бијељинску цесту и код „Куглане“.

 

 

 

 

 

(nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img