spot_img

Počela izgradnja glavnog kolektora u Donjem Breziku

Published:

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić, šef Odjeljenja za komunalne poslove Mićo Stevanović i šef Odjeljenja za stručne i administrativne poslove Srđan Blažić obišli su danas Mjesnu zajednicu Donji Brezik, gdje je počela izgradnja glavnog fekalnog kanalizacionog kolektora u dužini od 2 500 metara, koji će riješiti problem kanalizacije za 400 domaćinstava koji žive na ovom području, odnosno za oko 2 000 stanovnika.

“Vrijednost projekta je 276 000 KM, a u narednom periodu se očekuje realizacija i niza drugih projekata u ovom dijelu distrikta. Očekujemo projekat regulacije korita rijeke Blizne za koji je izdvojeno oko 500 000 KM. Siguran sam da ćemo ubrzo na ovom području imati jedan moderan drvored, pješačke staze i izlazak ovog naselja na rijeku Savu”, istakao je gradonačelnik Milić.

On je dodao da je u ovogodišnjem budžetu izdvojeno milion konvertibilnih maraka za sanaciju deponije smeća kao i dodatni milion za čišćenje zgrade “Interpleta” gdje bi trebalo da se realizuju značajne poslovne inicijative.

Mićo Stevanović, šef Odjeljenja za komunalne poslove, istakao je da se na jesen očekuju radovi na obezbjeđenju priključka na glavni magistralni vodovod, koji će riješiti pitanje vodosnabdijevanja ovog naselja.

Dražen Ružičić, predsjednik Upravnog odbora Mjesne zajednice Donji Brezik, rekao je da je nakon 17 godina čekanja počela realizacija projekata koji će riješiti kanalizaciju i vodosnabdijevanje mješatana Brezika, što je posebno stvaralo probleme u ljetnjem periodu.

 

 

 

(nula49.com)

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img