spot_img
spot_img

Počela Guča u Brčkom

spot_img
spot_img

 

U sklopu manifestacije “Brčansko ljeto – Savski cvijet 2017” danas je po trinaesti put otvorena manifestacija “Guča u Brčkom”, koja svake godine okupi veliki broj ljubitelja trubača.

Po uzoru na široko poznatu manifestaciju Guča koja se održava u Srbiji poslužen je svadbarski kupus i tradicionalni specijaliteti, a goste će zabavljati orksetar Dejana Jevđića – Zlatna truba Guče 2011, 2012. i 2013. godine i najbolji orkestar 2014. godine.

Nakon podizanja zastave manifestacije i paljbe iz topa, prema tradiciji, događaj je svečano otvorio gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić ukazavši na značaj ovakvih turističko-gastronomskih manifestacija.

Prisutnima su se obratili i Aleksandar Pajović predsjednik Opštinskog odbora Sabora trubača u Guči, Aleksandar Đurić savjetnik ministra trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske kao i Slobodan Aleksić vlasnik etno-restorana “Kolubara” u kom se organizuje ova tradicionalna manifestacija.

Truba, muzika i dobro raspoloženje obilježiće dan u Brčkom po uzoru na veliki muzički spektakl koji se tradicionalno održava u Srbiji.

 

 

 

 

(nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img