Počela besplatna akcija odvoza krupnog otpada

U petak 1. oktobra 2021. godine počela je jesenja besplatna akcija odvoza krupnog otpada. Ovu aktivnost JP “Komunalno Brčko” je, u skladu sa Zakonom o komunalnim djelatnostima Brčko distrikta BiH, u obavezi da provodi dva puta godišnje.

„Vozilo za prikupljanje i transport otpada svakodnevno će obilaziti lokacije predviđene za odlaganje otpada po danima i planu po mjesnim zajednicama. Odvoz krupnog otpada vršimo i po pozivu građana, ukoliko je riječ o većim količinama, kao i po pozivu inspekcijskih organa, ukoliko je krupni otpad odložen van za to predviđenih mjesta. Isto tako, prilikom redovnog odvoza komunalnog otpada, po dojavama naših radnika sa terena, takođe se vrši odvoz ove vrste otpada,“ kažu u Radnoj jedinici „Čistoća“, koja operativno realizuje ove akciju.

- Reklama -

Pod kabastim otpadom podrazumijevaju se dijelovi starog pokućstva, namještaja, sanitarija i sl., te pozivamo sugrađane da izvrše jesenje ćišćenje i iskoriste akciju da se besplatno riješe ove vrste otpada, s obzirom da se odvoz krupnog otpada inače naplaćuje.

Za više informacija pozvati besplatni info broj 0800 505 07.

U nastavku je plan prikupljanja krupnog otpada:

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime