Pobjeda! Prikupljen novac za transplantaciju bubrega Borisu Bjedovu

Humanitarna pomoć u iznosu od 110.000 KM koja je potrebna za transplantaciju bubrega našeg sugrađanina Borisa Bjedova, već je prikupljena, rečeno je danas na pres- konferenciji koju je organiziralo Udruženje “Trka za život”.

Boro Ilić, predsjednik Udruženja rekao je da je do danas prikupljeno oko 120.000 maraka, a da je glavnu pomoć za transplantaciju u Francuskoj pružila Vlada Brčko Distrikta sa inicijalnih 50.000 KM.

Pošto je prikupljeno 10.000 KM viška od očekivanog iznosa, Ilić je objasnio da će ta pomoć biti utrošena na troškove Bjedova prije i nakon transplantacije.

- Reklama -

Bjedov se vidno dirnut zahvalio Vladi, svim ljudima dobre volje u BiH i inostranstvu, privrednim subjektima i medijima koji su pomogli ovu humanitarnu akciju.

Akcija prikupljanja pomoći za Borisa Bjedova započela je 1. decembra, a završava večeras u Domu kulture s početkom u 19.30 sati. Na humanitarnom koncertu koji organizuje SOZ Brčko nastupiće etno- grupa TRAG i Prosvjetina Pjevačka grupa “Vijenac”.

Iz Udruženja mladih “Trka za život” zahvalili su se sugrađanima na velikoj podršci akciji i na tome što smo zajedno još jednom pokazali da je Brčko grad humanosti.

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime