Pobjeda “Lokosa”: Pala i Vogošća

U okviru 16. kola u Brčkom je gostovala jedna od najboljih i najatraktivnijih ekipa u Premijer ligi BiJH, ekipa Vogošće. Iako predvođena legendarnim Kasimom Kamenicom, morala je položiti oružje pred rastrčanim “Mašinovođama”.

Gosti otvaraju utakmicu kako su planirali i vrlo brzo na semaforu rezultat je bio 1:5. Mladim Brčacima, respektujući Čičkušića, i ostale Vogošćane “skratila se ruka”, ali u tim momentima igre domaćine je vodio Nikola Grujić, pa “Lokosi” već polovinom poluvremena dolaze do poravnanja 7:7. Svih 7 golova za brčansku ekipu postigao je Grujić. te osokolio i ostatak ekipe da počne igrati rukomet.

Na poluvrijeme se odlazimo sa rezultatom 13:13, te u drugo poluvrijeme “Lokomotiva” ulazi sa uvjerenjem da je dvorana Ekonomske škole u subotu neosvojiva!

- Reklama -

U drugom poluvremenu naši rukometaši prave rezultatsku razliku i na krilima raspoložnog golmana Mihajlovića odlaze na ubjedljivih plus šest, što je natjeralo trenera Kamenicu na tajm aut posle koga se ništa nije promijenilo.Čvrstom igrom u odbrani,a hrabro u napadu “Mašinovođe” su upisale nova tri boda.

Posebno treba istaći samu završnicu kada su se brčaci “uplašili” pobjede, a vjetar u leđa im dali navijači, koji su i na ovoj utakmici bili 8. igrač “Lokomotive”.

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime