Po naredbi Suda: U MZ Grčica izvršeno uklanjanje pasa lutalica

Postupajući po naredbi Osnovnog suda Brčko distrikta BiH, u prisustvu veterinarskog inspektora, te uz asistenciju pripadnika Policije Brčko distrkita BiH, danas su zaposlenici Sektora za zbrinjavanje napuštenih životinja, iz dva nenastanjena objekta u MZ Grčica uhvatili ukupno pet pasa.

Psi su odmah smješteni u Azil za napuštene životinje, gdje će provesti 10 dana u izolaciji uz zdravstveni nadzor veterinarske stanice. Nakon isteka tog perioda se pravi procjena ponašanja, sveukupnog zdravstvenog stanja i odlučuje o načinu daljeg postupanja sa psima, saopšteno je iz JP “Komunalno Brčko”.

- Reklama -

Zaposlenici u Azilu prilikom smještanja pasa, sačinjavaju lični karton svakog psa, u koji se unose osnovni podaci, kao što je lokacija hvatanja, rasa psa, boja dlake, zdravstveno stanje i sl.

JP „Komunalno Brčko“ d.o.o. će i ubuduće voditi računa o napuštenim životinjama, uz poklanjanje dužne pažnje u njihovom daljnjem čuvanju, kažu iz ovog javnog preduzeća.

“Napominjemo, da je utorkom i petkom, u periodu između 10:00 i 11:00 časova, moguće doći do Azila radi udomljavanja pasa, te pozivamo stanovnike našeg grada, da to i učine” dodaju iz JP “Komunalno Brčko”.

 

 

 

 

1 komentar

  1. posle dve godine prijava i zalbi nadleznim organima,i posle par ujeda djece i odraslih,tek sad se reaguje i hvata se 5 pasa? a sta je sa ostalih 20 pasa koje taj isti Pero drzi pustene da hodaju ulicama i da napadaju ljude…djeca nesmeju u skolu ici sama pjeske,niti smeju izaci na ulicu iz dvorista…strasno… jos 20 pasa luta ulicom Cirila i Metodija i oko marketa Dabar ,od tog istog covjeka….a nadlezni to dobro znaju jer smo pisali vise prijava i dopisa za to… pozdrav

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime