Po 300 maraka svakom maturanatu brčanskih srednjih škola - nula49.com
spot_img
spot_img

Po 300 maraka svakom maturanatu brčanskih srednjih škola

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Jednoglasno usvojenim budžetom za tekuću godinu u iznosu od 400 miliona maraka, zastupnici brčanske Skupštine otvorili su mogućnost Vladi Distrikta da već od narednog mjeseca započne sa realizacijom niza infrastrukturnih proјekata, kao i onih iz domena socijalnih programa.

U ovom kontekstu unutar budžeta rezervisana su sredstva za ponovno plaćanje pripravničkog staža, te jednokratnu donaciju svim brčanskim maturantima.

“Donacija brčanskim maturantima od po 300 maraka je želja da se i na ovaj način uvaže ti mladi ljudi. Prema procjenama u septembru će ih biti oko 700, a uz njihovo dvodnevno volontiranje na području Distrikta, resorno odjeljenje Vlade će im na račune uplatiti po 300 maraka”, rekao je predsjedavajući skupštinske Komisije za budžet Srđan Blažić, dodajući da vjeruje kako će ova novina u buduće postati tradicionalna.

Pored navedenog vraća se i projekat plaćenog stažiranja za srednjoškolce i one kojim imaju fakultetske diplome.

“Ići će milion maraka za program pripravnika, što podrazumijeva zasnivanje radnog odnosa na određeno vrijeme uz plaćene sve pripadajuće poreze i doprinose, uz naknadu od 80 procenata plate propisane za poziciju na kojoj se odrađuje pripravnički staž”, akcentira Blažić.

Takođe je dodatnih milion maraka ove godine izdvojeno i za projekat samozapošljavanja.

“Kod ove odluke imali smo u vidu da je velika zainteresovanost bila minule godine od naših budućih privrednika da pokrenu svoj biznis. U ovom kontekstu je prošle godine odvojenih 500.000 maraka bilo dovoljno da se podrži svega trećina prihvaćenih projekata pa smo kroz ovaj dodatak obezbijedili finansijsku podršku za sve one koji su zadovoljili predviđene kriterije”, zaključio je predsjedavajući Komisije za budžet Skupštine Distrikta, SNSD-ov Srđan Blažić.

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img