spot_img
spot_img

Пливање за Часни крст у Брчком: Никола Јокић био најбржи

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

У Брчком је данас одржано седмо Богојављенско пливање за Часни крст, на коме је учествовало 68 пливача.

Za nula49.com fotografisao: Drago Jovanović.

Posted by nula49.com on Sunday, January 19, 2020

На брчанском излетишту Фицибајер, и поред хладног времена, окупио се велики број грађана како би уживало у спортско-духовној манифестацији Пливање за Часни крст.

Овогодишњи Витез Часног крста је Никола Јокић (22) студент Машинског факултета из Београда који је у леденој Сави први стигао до цвијетним аранжманом украшеног крста.

“Ово је била заједничка побједа свих нас. Част је пливати уз ове момке. Дошао сам са другарима из Београда да подржимо наш народ овдје и јако ми је драго што смо пливали и што сам освојио Часни крст. Догодине ћемо се опет видјети”, рекао је Јокић.

За Часни крст је пливало 68 момака. Најстарији пливач ове године био је Раденко Росуљаш (60), а најмлађи Вукшин Лујић (17) коме је ово прво Богојављенско пливање.

“Осјећај је невјероватан. Тек од половине трке схватите шта се дешава, а на крају онај излазак из воде је нешто савршено”, рекао је Лујић.

Он је, поред титуле Витеза Часног крста, коју ће носити наредних годину дана, награђен и златником од Владике зворничко-тузланског Фотија.

Пливању је претходила служба у Храму Успења Пресвете Богородице у Српској Вароши, као и литија, у којој су се ове године нашле и поруке подршке Србима у Црној Гори.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img