Plivanje za Časni krst u Brčkom: Nikola Jokić bio najbrži

U Brčkom je danas održano sedmo Bogojavljensko plivanje za Časni krst, na kome je učestvovalo 68 plivača.

Za nula49.com fotografisao: Drago Jovanović.

Posted by nula49.com on Sunday, January 19, 2020

Na brčanskom izletištu Ficibajer, i pored hladnog vremena, okupio se veliki broj građana kako bi uživalo u sportsko-duhovnoj manifestaciji Plivanje za Časni krst.

- Reklama -

Ovogodišnji Vitez Časnog krsta je Nikola Jokić (22) student Mašinskog fakulteta iz Beograda koji je u ledenoj Savi prvi stigao do cvijetnim aranžmanom ukrašenog krsta.

“Ovo je bila zajednička pobjeda svih nas. Čast je plivati uz ove momke. Došao sam sa drugarima iz Beograda da podržimo naš narod ovdje i jako mi je drago što smo plivali i što sam osvojio Časni krst. Dogodine ćemo se opet vidjeti”, rekao je Jokić.

Za Časni krst je plivalo 68 momaka. Najstariji plivač ove godine bio je Radenko Rosuljaš (60), a najmlađi Vukšin Lujić (17) kome je ovo prvo Bogojavljensko plivanje.

“Osjećaj je nevjerovatan. Tek od polovine trke shvatite šta se dešava, a na kraju onaj izlazak iz vode je nešto savršeno”, rekao je Lujić.

On je, pored titule Viteza Časnog krsta, koju će nositi narednih godinu dana, nagrađen i zlatnikom od Vladike zvorničko-tuzlanskog Fotija.

Plivanju je prethodila služba u Hramu Uspenja Presvete Bogorodice u Srpskoj Varoši, kao i litija, u kojoj su se ove godine našle i poruke podrške Srbima u Crnoj Gori.

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime