spot_img
spot_img

Plesni par domaćeg kluba “Mambo” pobjednik WDSF World Open Brčko Championship 2018 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Plesni par Plesnog kluba „Mambo“ iz Brčkog Giacomo Lazzarini i Roberta Benedetti donijeli su sinoć u Brčkom na WDSF World Open Brčko Championship 2018, održanom u sali Gimnazije, još jednu pobjedu distriktu i Bosni i Hercegovini takmičeći se u latino plesovima, sa osvojenih 183,17 bodova.

Drugoplasirani par u ovoj kategoriji bili su Stefan Grigore i Laura Filipescu iz Rumunije sa 176,17 bodova, a treće mjesto pripalo je Mikhailu Koptevu i Alexandri Atamantsevi iz Rusije sa ukupno 170,92 boda. Među šest finalista u kategoriji latino-američkih plesova su još plesni parovi iz Albanije, Moldavije i Slovenije.

Veliki plesni spektakl svečano je, nakon defilea finalista, otvorio gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić. On je u prepunoj sali Gimnazije pohvalio organizatore na uspješnoj organizaciji, a učesnicima poželio sreću.“ Sportski ples možda nije najpopularniji na našim prostorima ali je sigurno najljepša kombinacija umjetnosti, sporta i zabave“, dodao je gladonačelnik Milić.

Giacomo i Roberta izrazili su zadovoljstvo na osvojenom prvom mjestu, posebno što, kako su istakli, konkurencija nije bila laka i što su parovi bili sjajni. Oni su zahvalili domaćoj publici na predivmoj podršci i atmosferi u sali, kao i svom klubu na odličnoj organizaciji.

U kategoriji World Open standard pobjedu su odnijeli Danill Ulanov i Kateryna Isakovych sa Kipra. Drugo mjesto pripalo je plesnom paru iz Estonije Lukku Ergo i Paris Balle, a treće mjesto zauzeli su Paul Rednic i Roxana Lucaclu iz Rumunije.

Ovo veliko takmičenje okupilo je u Brčkom 2 000 učesnika iz 31 zemlje.

Pokrovitelj WDSF World Open Brčko Championship 2018 je Vlada Brčko distrikta BiH.

 

 

 

 

 

(nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img