spot_img
spot_img

Планиране три петље: Ускоро јавне расправе о будућем ауто-путу кроз Брчко

spot_img
spot_img

Директор Завода за планирање, пројектовање и развој Брчко дистрикта Исмет Дедеић изјавио је да ће се већ сљедеће седмице ресорном одјељењу Владе Брчко дистрикта предати измјене и допуне Просторног плана Брчко дистрикта у вези с трасом будућег аутопута Београд – Бања Лука, дионица која пролази кроз Дистрикт и дионице која иде од Орашја ка Тузли.

“Готово годину дана се воде активности на утврђивању траса за ове аутопутеве. Вођене су разне активности и имали смо једну варијанту на почетку. Заинтересиране стране су се ту појавиле, Путеви Републике Српске и Аутоцесте Федерације БиХ, који су такођер дали своје примједбе и ми смо коначно усугласили будућу трасу кроз Дистрикт”, рекао је Дедеић, пише Акта.

Додао је да ће се будућа траса одликовати са три прикључка, односно, петље и то у близини Лончара, Поточара и трећа на тромеђи Паланке, Буквика и Брке.

“Будући аутопут из правца Бијељине почиње у Поповом Пољу, потом пролази кроз Ражљево, Поточаре и Боће, те дио трасе пролази између Паланке и Брке, наставља се поред Буквика и на западном дијелу излази код Марковић Поља према Лончарима и даље ка Бањалуци. Док траса од Орашја ка Тузли иде преко Буквика, Вујичића до Маоче гдје кроз тунел излази код Бргула”, истакнуо је Дедеић.

Он је нагласио да ће се грађани Брчког у будућности јако брзо моћи прикључити на ауто-пут било гдје да крену. Дедеић је додао да ће се након још неких усуглашавања већ приједлог Просторног плана Брчко дистрикта, који се односи на трасе аутопутева, предати Одјељењу за просторно планирање и имовинско-правне послове Владе Брчко дистрикта која ће даље поступати кроз јавне расправе, како је то законом прописано.

 

 

 

(akta.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img