Planinari “Platana” proslavili rođendan Distrikta

Druženjem sa kolegama iz Smederevske Palanke, Kiseljaka, Broda, Bijeljine i Banja Luke, članovi planinarskog društva “Platani” iz našeg grada svečano su obilježili 20. godišnjicu Brčko distrikta BiH.

Po riječima Žarka Popića, predsjednika PD “Platani” , ovi susreti povodom Dana Distrikta postali su već tradicionalni.

“Već po tradiciji za 8. mart nam dolaze planinari iz Smederevske Palanke, grada pobratima Brčkog, a ovog puta pridružili su im se i naši prijatelji iz Kiseljaka, Broda, Banja Luke i Bijeljine. Nakon druženja u subotu veče, u nedjelju smo od našeg doma “9.januar” krenuli preko Zovika, Štrebaca, markiranom planinarskom stazom dugom 15-tak kilometara da obiđemo obronke Majevice. Kod planinarskog doma “Sv. Bernard” dočekali su nas kolege iz PD “Granaš” koji su ugostili oko 50 planinara PD “Jankovac” iz Osijeka. Uz druženje, pozive i obećanja za uzajamne posjete, zaista smo se sjajno proveli”, izjavio je predsjednik PD “Platani” Žarko Popić.

Popić je dodao da je pored 10 planinara iz Smederevske Palanke, u obilježavanju 20. godišnjice Brčko distrikta kroz pohod obroncima Majevice učestvovalo još 25 planinara iz društava iz Kiseljaka, Broda, Bijeljine i Banja Luke.

 

 

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime