spot_img
spot_img

Pismo jednog roditelja: Ne bacajte bisere pred svinje

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Na adresu naše redakcije stiglo je obraćanje jednog roditelja.

“Šaljem Vam moj pogled na maltretiranje kroz koje prolaze naša djeca zajedno sa profesorom Davidovićem i klub koji je on osnovao. Očito da u ovom gradu mjesto pod suncem ne mogu naći zdravi kolektivi ni ljudi koji ne pristaju na ucjene. Zbog toga plaćaju visoku cijenu. Čvrsto sam uvjeren da će mnogo veću cijenu platiti još neki. Mi vjerujemo u pravosuđe u Brčkom”, stoji u pismu koje prenosimo u cjelosti, bez izmjena.

Ne bacajte bisere pred svinje

Kratko je trajalo zatišje u vezi problema oko podjele novca za brčanske klubove iz budžeta Brčko distrikta BiH. Presuda Apelacionog suda koja je ukazala na nezakonitost odluka samo je na trenutak zaustavila samovolju članova Komisije koja kroz vlastito „sito i rešeto“ propušta klupske zahtjeve.

Sudeći po gustini sita, kukolj olako prolazi ili se možda ‘šenica, onako ovlaš, ručno prosije.

Dok oni stalno trljaju veliki i mali prst, profesor Drago Davidović provodi besane noći. Rezultat je isti. Kažu da pisci projekata najbolje prolaze. Za stvaraoce nema novca. Klub ŽOK „Smeč DN“, koji profesor vodi ponovo nije dobio budžetska sredstva.

Objašnjenje Komisije je potpuno besmisleno.

Istovremeno, profesor Davidović, nastavlja da pronalazi talente. I od njih brusi bisere odbojkaške. Kakve fajde. „Margaritas ante porcos“. Njegov stvaralači rad „regulatorima sportskih samo-doprinosa“ narušava njihov mir.

I zbog toga je već treći put žrtvovan ovaj član Prve lige Federacije BiH. Ponovo se nalazi na spisku klubova koji nisu dobili novac iz budžeta.

Gledajući sportske rezultate, takva odluka je potpuno idiotska.

Zato što su:

1. Kod njega osnove odbojkaške igre naučile sve brčanske odbojkašice koje danas pronose slavu ovog sporta.Naravno i Brčkog diljem svijeta.

2. Dok je bio u ŽOK „Jedinstvu“ kod prof.Davidovića, prve korake je napravila Brankica Mihajlović, svakako najbolji sportista svih vremena u Brčkom. Tu su u reprezentativke BiH Ajla Omerhodžić, Elena Babić, Žana Dragutinović, Azra Šadić. One su u dresu BiH naslijedile Dijanu Vasić, Jelenu Mlađenović, Ljubicu Petrović Kod profesora Davidovića treniranje odbojke počela je i Jelena Blagojević, koja je dugo vremena nastupala za reprezentaciju Srbije.

3. Iz „majstorske radionice“ profesora Davidovića po osnivanju ŽOK „Smeč DN“ u svijet odbojke otišle su Jovana Ćirković (Izmir u Turskoj), Katarina Popić ( Žilina u Slovačkoj), Elena Isailović (Partizan ), Mia Stanković (Stara Pazova).

4. Svakodnevno su sa djevojčicama Drage Davidovića trenirali dječaci: Luka Stanković (Vojvodina) višestruki reprezentativac Srbije u mlađim kategorijama, Stefan Popić (Vojvodina), Aleksa Mandić ( Havaji, SAD). Čuće se i za Anila Isića, unuka legende brčanskog Jedinstva i reprezentacije SFRJ Mirsada Elezovića. On je više godina takođe redovno trenirao sa profesorom Davidovićem.

5. Trenutno kod profesora Davidovića treniraju dvije djevojčice od 16 odnosno 14 godina. O njima će njihov talenat i posvećenost vrlo brzo progovoriti. Vidjećete. Zbog njih su menadžeri najvećih evropskih klubova već dolazili u Brčko. Sport priznaje samo rezultate, bez ikakvih nagodbi. ŽOK „Smeč DN“ je zaslužio novac iz budžeta.

Ispoštovali su sve zahtjeve u vezi pravdanja novca. To im nije pomoglo. Odbijeni su.

Odgovor na pitanje zašto, daće sudski organi u Brčkom.

Brčko distrikt BiH platiće dug koji su svjesno napravili novcoljupci. I tako je godinama. Izgleda da tako svima odgovara.

 

O.V.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img