spot_img
spot_img

Pisić: Pritisci putem društvenih mreža ne usmjeravaju postupanje Policije

spot_img
spot_img

Policija Brčko distrikta Bosne i Hercegovine je institucija Brčko distrikta Bosne i Hercegovine i operativno je samostalna.

U posljednjim danima, Policija Brčko distrikta Bosne i Hercegovine je oštro kritikovana na društvenim mrežama o postupanjima koja se odnose na napad na našeg sugrađanina i novinara, ali i na zabranu održavanja „Trojke iz bloka“. Iako su navedena postupanja Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine izazvala određena negodovanja javnosti podsjećamo da Policija Brčko distrikta Bosne i Hercegovine prilikom izvršavanja poslova iz svoje nadležnosti primjenjuje pozitivne propise Bosne i Hercegovine i Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, i na osnovu takvih propisa donosi svoje odluke. Različiti pritisci putem društvenih mreža ne mogu usmjeravati postupanja Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine u provođenju svojih zakonom utvrđenih nadležnosti.

Javnosti radi, podsjećamo da manifestacije koje se održavaju na Trgu mladih u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine, mogu održavati samo ukoliko iste organizuje gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine ili Skupština Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

ŠEF POLICIJE BRČKO DISTRIKTA
BOSNE I HERCEGOVINE
mr. Goran Pisić

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img