Pisić održao sastanak s rezidentnom koordinatoricom UN-a u BiH

Šef Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, Goran Pisić održao je sastanak sa rezidentnom koordinatoricom Ujedinjenih nacija u BiH, Ingrid Mekdonald i njenim saradnicima.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnim pitanjima iz oblasti sigurnosti u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine sa osvrtom na događaje koji su u zadnje vrijeme opteretili ovu multietničku zajednicu.

- Reklama -

Šef Policije Brčko distrikta BiH je govoreći o teretu govora mržnje koji opterećava društvo u cjelini, istakao neophodnost posvećivanja kvalitetnim procjenama rizika i učvršćivanju kohezije kompletne društvene zajednice. Tokom sastanka naglasio je neophodnost intenziviranja borbe protiv korupcije, te stvaranja efikasnog pravnog okvira za njeno suzbijanje.

Rezidentna koordinatorica UN-a u BiH Ingrid Mekdonald je pohvalila brzu i adekvatnu reakciju vlasti Brčko distrikta BiH uključujući i profesionalizam Policije Brčko distrikta BiH na događaje kojima smo svjedočili posljednjih dana, ističući važnost brzog djelovanja na incidente koji destabiliziraju zajednicu. Mekdonald je naglasila važnost saradnje svih na suzbijanju govora mržnje i njegovih manifestacija, te je istakla da su sigurnost i dobrobit zajednice odgovornost svih njenih članova. Mekdonald je u tom pogledu podvukla da su Ujedinjene nacije u BiH uvijek spremne na tu vrstu saradnje.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime