Pionirke KK Lavovi u borbi za titulu prvaka!

Ženska pionirska selekcija KK Lavovi ostvarila je ogroman uspjeh plasiravši se na Finalni turnir Prvenstva Republike Srpske, odnosno među 4 najbolje ekipe!

sdr

U subotu, 6. aprila u sportskoj dvorani “Aleksa Šantić” u Istočnom Sarajevu održan je polufinalni turnir Prvenstva Republike Srpske na kome su pored naših Lavice plasmanom na tabeli učešće osigurali OKK “Igman” Istočno Sarajevo i ŽKK “Leotar 03” iz Trebinja.

Na otvaranju turnira Lavice su izašle na megdan domaćinu turnira OKK “Igman” i ostvarile izuzetno ubjedljivu pobjedu u utakmici u kojoj se svih 12 košarkašica na koje je trener Bližnjaković računao upisalo u strelce. Ubjedljive i dominantne bile su Lavice u svim segmentima košarkaške igre u odnosu na domaću ekipu za pobjedu koja im je dala veliku šansu za plasman među četiri najbolje ekipe, a za tako nešto trebala im je i pobjeda protiv Leotara ili eventualno drugi poraz Igmana.

- Reklama -

Igman – LAVOVI 48:87 (15:26, 12:23, 10:18, 11:20)

U drugoj utakmici dana, samo 20 minuta nakon završetka prve utakmice pionirke Lavova izašle su na megdan prošlogodišnjim šampionkama u pionirskoj konkurenciji ekipi ŽKK “Leotar 03” iz Trebinja. Publika koja je prisustvovala ovoj utakmici u Vojkovićima imala je priliku da uživa u zaista kvalitetnoj utakmici i jedne i druge ekipe, a u neizvjesnoj završnici više sportske sreće i umjeća imale su košarkašice iz Trebinja koje su slavile zasluženu pobjedu.

LAVOVI – Leotar 36:41 (9:13, 9:15,4:3, 14:10)

U posljednjoj utakmici dana koja je odlučivala učesnike Finalnog turnira, trebinjske košarkašice ostvarile su pobjedu protiv Igmana rezultatom 81:40 i na taj način zajedno sa Lavicama ostvarile plasman na Finalni turnir Prvenstva Republike Srpske, a za titulu prvaka Republike Srpske boriće se protiv dvije najuspješnije ekipe sa drugog polufinalnog turnira na kome su učestvovale najbolje ekipe iz Područnog košarkaškog odbora Banja Luka i Područnog košarkaškog odbora Doboj, a to su: KK „WBS“ iz Teslića i KK „Feniks“ iz Banja Luke.

Finalni turnir Prvenstva Republike Srpske biće održan 20. i 21. aprila ove godina, a domaćin će biti poznat uskoro.

Trener Aleksandar Bližnjaković na ovom turniru računao je na sledeće košarkašice: Milica Đokić, Amila Smajić, Katarina Stanišić, Nikolina Đokić, Adna Okić, Sara Đokić, Anđela Bajević, Violeta Vukić, Ana Đokić, Ksenia Vukić, Jelena Blagić i Jelena Lazarević.

(nula49.com)


Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime