Pioniri “Lavova” treći u Barseloni

Pinoirska selekcija KK Lavovi Brčko, osvojila je treće mjesto na trećem “Torneig Ktolic” turniru Barseloni, koji je održan 9. i 10. septembra 2017.

Mladi Lavovi, dječaci i djevojčice rođeni 2004. godine i mlađi u utakmici za treće mjesto savladali su ekipu La Salle Mahon rezultatom 35:32, a prije toga odigrali su mečeve grupne faze protiv ekipa: Centre Catolic, El Carme i La Salle. U finalnoj utakmici turnira domaća ekipa Centre Catolic savladala je ekipu El Carme rezultatom 46:44 i tako osvojila prvo mjesto na ovogodišnjem turniru “Torneig Ktolic”.

- Reklama -

Sve utakmice su odigrane u sportskoj dvorani Poliespotiu Municipal de Centre.

Pored toga, održano je takmičenje u šutiranju trojki, gdje je naša sugrađanka Milica Đokić sa ukupno 18 poena iz dvije serije osvojila prvo mjesto u ženskoj konkurenciji, dok je Tamara Šarenac bila treća. Takođe, treće mjesto ali u muškoj konkurenciji osvojio je kapiten “Lavova” Vuk Jovanović.

Ekipu su na ovom turniru predstavljali: Vuk Jovanović, Jovan Tomić, Bojan Karać, Marko Šešlija, Milica Đokić, Danijel Nedić, Tamara Šarenac, Mihajlo Blažanović, Stefan Vujić, Aleksandar Đukić i Rastko Benović. Trener: Aleksandar Bližnjaković.

Iz KK Lavovi kažu da veliku zahvalnost za poziv i gostoprimstvo duguju domaćinima koju su sjajno organizovali turnir i učinili maksimum napora da se za vrijeme boravka u Španiji osjećaju kao kod kuće.

Dodaju i da je su na njihov poziv da naredne godine sa jednom od selekcija posjete Brčko i učestvuju na nekom od tunria u organizaciji Lavova dobili pozitivan odgovor i ostaje im da uložime maksimum napora da budu jednako dobri domaćini.

Takođe, Lavovi su dobili poziv da i naredne godine budu učesnici IV Torneig Ktolic turnira, što su sa zadovoljstvom prihvatili.

Vrijedi dodati i da su rodbina i prijatelji malih lavova organizovali doček za košarkaše na Trgu pravde u Brčkom, prilikom njihovog povratka iz Španije. Svakako događaj za pamćenje za mlade sportiste, ali i prilika da se za slične dočeke navikavaju u budućnosti. Među njima, sigurni smo, ima budućih velikih šampiona.

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime