spot_img
spot_img

Petrovdanska akademija u Brčkom: SDS prošao kroz trnovit put i opstao da ide naprijed

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Deseta jubilarna Petrovdanska akademija održana je sinoć u Brčkom, u organizaciji SDS. Petrovdandkoj akademiji prisustvovao je i predsjednik SDS Milan Miličević, kao i bivši predsjednici te stranke Mladen Bosić i Vukota Govedarica.

– Petrovdanska akademija je prilika da se sjetimo stvaranja Srpske demokratske stranke prije 34 godine, rekao je Govedarica.

“Danas poslije svih tih godina možemo da kažemo da je Srpska demokratska stranka organizacija koja je u političkom smislu prošla dosta toga, stvorila Republiku Srpsku, digla Republiku Srpsku, vratla narod Srpskoj pravoslavnoj crkvi, otvorila prostor za buduće naraštaje da žive i da imaju državotvornu svijest.

Srpska demokratska stranka je prošla kroz mnoge nedaće i od strane međunarodne zajednice i mnogih drugih i ostala postojana da naprijed korača.

Nema nikave sumnje, razlozi postanka Republike Srpske identični su razlozama opstanka i to treba da nam je na pameti. Nema druge alternative ta politka izuzev prosperiteta i mira.

Mir je danas najbitnije što možemo kao razumni ljudi da shvatimo. Kad imamo mir onda ćemo imati perspektivu, imaćemo preduslove za napredak i za razvoj”, poručio je Govedarica.

“Želimo da kroz Petrovdansku akademiju okupimo naše građane, da prosto propagiramo i sabornost i jedinstvo, da se podsjetimo naše istorije, naše tradicije, a od našeg jedinstva i naše sabornosti zavisi budućnost”, izjavila je Lidija Ljubojević, predsjednik Aktiva žena OO SDS-a, Brčko.

“Ovo je deseta jubilarna Petrovdanska akademija povodom krsne slave Petrovdana. Nažalost prethodnih godina nismo bili u mogućnosti da je organizujemo. Međutim, nadam se od večeras ćemo da nastavimo našu tradiciju i da je nećemo prekidati u narednom periodu”, rekao je Mladen Vasić, predsjednik OO SDS-a, Brčko.

Pored članova i simpatizera SDS-ovoj Petrovdanskoj akademiji prisustvovali su i sveštenici SPC iz tog grada.

 

 

 

(rtvbn.com)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img