spot_img
spot_img

Петнаестогодишњи Лука Опачић први стигао до Часног крста у Брчком

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Петнаестогодишњи Лука Опачић из Брчког понио је данас титулу витеза Часног крста након што је први препливао 33 метра у ријеци Сави.

Опачић, који је био и најмлађи учесник Богојављенског пливања у Брчком, рекао је новинарима да му је ово први пут да плива за Часни крст, те захвалио осталим учесницима што су му дозволили да први доплива до крста.

– То ми је била дјечачка жеља, да пливам за Часни крст и ево, ове године се остварила – рекао је Опачић.

Предсједник Пливачко-екстремно спортског клуба “Атос-Сава” из Брчког Драшко Ђурић подсјетио је да је организација богојављенског пливања ове године повјерена том клубу, да је била ревијалног карактера и да су учествовали само чланови Клуба, њих 33.

– Сви они су побједници и витезови. Ту част да први доплива до крста дали смо Луки Опачићу, јер је најмлађи међу њима, а на млађима свијет остаје и они треба да гаје наше православне традиције – истакао је Ђурић.

Протојереј-ставрофор Жељко Матић подсјетио је да је богојављенско пливање за Часни крст у Брчком обновљено 2014. године, након 77 година паузе, те да је и овогодишња организација протекла без проблема и у радости.

Богојављенском пливању, које је одржано у ријеци Сави на градском излетишту Фицибајер, претходило је освештање водице и богослужење у храму Успења пресвете Богородице у градском насељу Српска Варош.

 

 

 

(srna)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img