spot_img
spot_img

Пет освојених награда ученицима Пољопривредне и медицинске школе из Брчког на такмичењу струковних школа

spot_img
spot_img

Ученици Јавне установе “Пољопривредна и медицинска школа” из Брчког освојили су три прва, једно треће и једно пето мјесто на недавно одржаном 14. фестивалу рада средњих стручних школа Босне и Херцеговине одржаном у Тузли.

Школа је перијавила такмичаре у пет занимања: пољопривредни техничар, прехрамбени техничар, ветеринрски техничар, фризер и цвјећар-вртлар.

Професор Шехерзада Кадрић каже да су постигли запажене резултате на Фестивалу на коме је било пријављено велики број школа из цијеле БиХ.

Према њеним ријечима осим писменог теста ту је био и практични дио гдје пред комисијом ученици раде и показују своје знање из области из које се такмиче.

„Морам да кажем да, као ментор, у име свих својих колега да ми сви заједно, не само ментори, него и све наше друге колеге, веома одговорно радимо са нашим ученицима, а то потврђује овај успјех и ове дипломе које су наши ученици донијели у нашу школу“, истакла је профеорица Шехерзада Кадрић.

Ученици ЈУ Пољопривредне и медицинске школе прва мјеста освојили су у конкуренцији Прехрамбени техничар Злата Захировић II-4 чији ментор је професор Љубица Мићић Попржен, Ветеринарски техничар Дарија Ђурић IV-3 чији ментор је професор Сахбудин Хукић и цвјећар–вртлар Мирсада Хасетовић III-10 ментор професор Ивана Мандић.

Треће мјесто на овом Фестивалу у занимању Пољопривредни техничар освојио је Марко Станимировић IV-2 ментор професор Шехерзада Кадрић, док су у такмичењу фризера пето мјесто освојили Михајло Лазић и Семина Алић чији ментор је професор Нермина Алиспахић. Ученици су добили дипломе и поклоне, а ментори захвалнице за учешће на фестивалу.

„Желим да похвалим све ученике и менторе на оствареном успјеху на овом такмичењу и као директор школе сам заиста поносна на ове резултате ученика и њихових наставника који марљиво раде и прате наставни план и програм и раде са ученицима“, каже директор школе Марица Мркић.

Ове године на Фестивал се пријавило 59 школа из цијеле Босне и Херцеговине са преко 1000 учесника од тога 520 ученика 450 ментора и чланова оцјенивачних комисија изложбених експоната.

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img